用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦! - Part ...
樓主: mamamui
go

大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦! - Part 2 [複製鏈接]

原文章由 YYJC 於 07-12-6 12:34 發表
我今日收到好消息
一瞓醒就收到禮賢電話, 叫我今日上午去註册, 咁我即刻仆倒去. 原來寫自薦信真係有用, 睇黎我作文都唔差喎 我hb話係因為佢手字靚
而家個心定晒 ...

YYJC ~ 唔好咁客氣啦, 我都係八八卦卦之麻

原來好多小朋友都有學樂器喎, 我小朋友咩樂器都無學...不過, 我自己覺得凡係學d 要練習的活動, 起初家長一定要陪小朋友練, 等到小朋友已成習慣就會事半功倍啦

但現今太多職業婦女....所以大家jar 友啦
原文章由 YYJC 於 07-12-10 19:50 發表
save
差D唔記得多謝你, 如果唔係你叫我早D寄信去禮賢, 可能冇機會
多謝提點

owl ~ 唔係亞囡昨晚講...我以為今日去tim
原文章由 貓頭鷹3號 於 07-12-12 01:25 發表
今日 K3 去科學館, 冇人得閒去做狗仔隊呀 ?  如有, 請報料, thank you.

貓頭鷹3號

幼稚園默書唔識要罰企...呢個班規幾特別:tongue:

做老師想每位小朋友能識晒所教的東西是正常, 但罰了企小朋友便會識ma 倒不如利用罰企的時間要小朋友重寫默錯的生字咪仲有意思

依家好少見一家三口開門lu
原文章由 yy13 於 07-12-12 09:49 發表
all

morning

今朝由我黎開門

係...可能下年的今日...呢個大家庭都會散啦....:cry:
原文章由 yy13 於 07-12-12 16:17 發表
唔止1家4口
連snoopy 夜晚都好少上黎
唔通小學真係忙好多

係喎...大家諗得點...我同老公都諗到八八九九LU

MAMAMUI ~ 大家咁話
原文章由 叮叮噹噹 於 07-12-12 16:57 發表
yy,
小學應該真係好忙..你諗掂未呀?  

各位,

有無人聽過上環吉叔同何樹勛醫師?  睇兒科邊個好d 呢

mamamui ~ 唔係津校果間...我哋會再考慮再個幾月, 之後就通常教處.  希望呢次無選錯啦

聽你咁講我可能會選吉叔...不過就地方唔多就腳.  希望吉叔同囡囡夾啦
原文章由 mamamui 於 07-12-13 11:11 發表

吉叔睇咳, 氣管病等最出名. 何醫師就5識了.

yy13 ~ 小朋友咳真係好麻煩:tongue: 我個囡雖然細細粒, 但由細到大身體都好好...點之上年7月家中附近有2個大地盤, 亞囡就開始咳, 一咳就咳幾個月. 呢一咳就咳了差不多個月...呢個星期仲不停can can 聲

http://www.laufungkut.com/
原文章由 yy13 於 07-12-13 11:24 發表
mamamui

吉叔o係上環邊度
駛唔駛預約
我仔呢2日咳到'痴'肺

聽說book 了都要等個幾鐘 等就等一個鐘, 睇就睇5分鐘.  朋友個朋友的仔仔有嚴重氣管敏感都好似睇得好喎
原文章由 mamamui 於 07-12-13 12:04 發表

佢好多人睇,取籌不易. Check pm pls.

somimi ~ 吉叔的脾氣是否很怪嫁? 何樹勛就方便...吉叔就口碑好...
原文章由 somimi 於 07-12-13 12:24 發表

睇吉叔, 可以打電話去藥材掛號, then上去吉叔先去取'card', then到吉叔度大聲話佢知 [xx (no)已到], 這樣會快d !!

你入唔入到去? 我入過幾次都話password invaild...頂...個password 一時大階一時細階...
原文章由 Mrs.Yellow 於 07-12-13 14:07 發表
剛收到password by email, 我 可以download 學校D相了

mamamui ~ 何樹勛的診所不論在香港, 九龍或新界都有. 如果選九龍何醫師只會在星期一和星期五開診. 何醫師診金每次200, 其他醫師就50:-|

http://www.vassarcmc.org/address.htm   比個網址你參考吓...係喎...你有無去過吉叔樹睇呢?
原文章由 mamamui 於 07-12-13 16:04 發表
save - 可否介紹下何樹勛? 診所響邊? 想多個選擇.

咁你即係都有睇吉叔喎

總之要過海就成日覺得唔就腳啦 不過朋友話佢會一開就開5日藥, 所以唔會成日去都ok 的
原文章由 Jennie 於 07-12-13 16:37 發表

提一提, 藥材舖o羅籌只限上午, 其實藥材舖係o羅o左少少籌, 唔係全部, 上到吉叔樹自己o羅完可以走人, 轉頭返去睇. 吉叔只收診金, o羅住將藥單落下面執, or 你去你like o既藥材舖執都得.

吉叔樹響正上環站側永樂街 ...

eeee咁我咪...............................唔啱
原文章由 Jade 於 07-12-13 16:57 發表
吉叔...我聽過的朋友講, 想生都可以去執幾劑....

owl ~ 星期五果日我要試咗好多次先成功 係喎等我改改先
原文章由 貓頭鷹3號 於 07-12-15 01:37 發表
save,

我更改咗個 password 啦.

貓頭鷹3號

今日無人喎...等我開門先

A MA ~ 我都係好遲先申請, 但上星期都有password 喎.  你的email 常收唔到mail, 我諗你都係打電話去學校問問啦:loveliness:

"請問您們申請家教會password都已全部收到嗎 ? 不知我是否後期申請, 到現在還未收到嘅 ? "

[ 本文章最後由 save 於 07-12-18 12:18 編輯 ]

我哋班無呀! 咁有無講要幾錢以內呀
原文章由 Jade 於 07-12-18 13:21 發表
君ma,

password 收到好多日嘞, 不過相唔多, 遲咗都暫時冇咩損失, 君ba的相仲pro的.

你哋班有冇交換禮物呀? 要買份中性禮物都幾難, 除咗食物. ...

bk 怪怪地...今朝明明睇唔到呢個post 嫁

eee有丸就啱我喎....因我最怕飲藥嫁...不過d 丸大唔大粒嫁? 一次要食幾多粒倒
原文章由 YYJC 於 07-12-17 16:55 發表

因為大家都懶煲藥
有一點要補充, 小朋友嘅藥係粉劑, 大人嘅係丸仔(size好似細粒嘅白鳳丸)+藥水(加熱水), 大人藥貴d, $240 四日
e+好似變咗醫療網 ...
‹ 上一主題|下一主題