用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 30 之 ”冬去春來,大家既仔女就越來越生 ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 30 之 ”冬去春來,大家既仔女就越來越生性” [複製鏈接]

太后,
我今早 左Lmum0拿
為免您地 倆個囉得咁辛苦....好重
今晚要勞煩您幫格格囉去靚靚度
我放工過0黎囉啦.真係唔該晒您

原帖由 2bzmummy 於 09-1-21 23:26 發表

格格

點都得,不過要儘快講清楚,因為聽朝 Lmum 會一早到 ...

今日我都有4隻鴨仔陪我呀
佢地唔出去池塘游水,係到要返0黎...

叫太后師奶聽斬首

原帖由 2bzmummy 於 09-1-22 14:15 發表

長老

好在我未試過係街俾人叫師奶 .....

大家早晨

拋磚引玉 賺左...賺左

多謝太后讚格格
呢個新年,我已經充滿信心"閃"出去

原帖由 2bzmummy 於 09-1-23 10:21 發表

格格

您對纖纖玉手 。。。。。 值既 !

多謝長老 ,Lmum & betty

bk又怪怪地咁..我想post圖案都唔得0既

[quote]原帖由 alicetong 於 09-1-24 10:05 發表
早晨太后
今日格格都有返工...

連公仔都痴埋....

今年係我大山 牛仔年

係呢度祝大家靚靚Auntie,英俊Uncle
恭喜發財
身體健康  橫財就手  從心所欲
工作順利  學業進步  萬事勝意
老公聽話  東成西就  美艷動人
荷包常滿  樓股齊起  生意興隆
唔好裁員  一團和氣  老少平安
英俊瀟灑  夢想成真  迎春接福
花開富貴  大吉大利  笑口常開
喜氣洋洋  馬運亨通  一本萬利

太后
見到您真係好
原來您去左辦年貨,買年花
我地諗住聽晚睇戲前都會去行行花市

大細山同姐姐就睇 波兒 ,我同hb就拍拖睇奇幻逆緣
明晚會就姑媽叔叔佢地5點回山卡拉吃團年飯
叫左姐姐唔放假幫下手囉

原帖由 2bzmummy 於 09-1-24 18:28 發表

格格好有心呀

去左花墟辦好年花,又去左買名牌瓜子,過年要辦既年貨都 7788 咯

太后早晨 ,Lmum仲早晨

您話去0個個甚麼名牌 瓜子店 係未 陸xx呀
至於您話去火炭, 中間係未個"昌"字呀 ,開倉呀?
咁大隻青蛙0既
地址係邊度架..格格驚帶住大細山係火炭 蕩失路呀
去進貢下都好喎..

Calling太后,Lmum, 格格今朝已經洗左隻"雞"同佢搽鹽做埋massage,由頭到個pet摸云晒.因為姐姐留低左佢唔記得左囉 ,雖然久未掂雞兼 禽流感 ,放心,格格都仲記得要挖左佢個肺出0黎...
邊個新仇舊恨..挖呀挖呀

原帖由 2bzmummy 於 09-1-24 18:43 發表

格格

Good 喎,祝您聽日同巨山開開心心睇場戲

我地返屋企前仲去左火炭大 x 行開倉,買左 D 鮑魚呀,水果等等準備拎去爺爺嬤嬤,公公婆婆拜年用,或者您聽日都可以兜去望望喎,價錢同我上次託 smum 買差不多 ...

格格年初一行完大運和大家拜過年
祝大家萬事如意,心想事成,小朋友聽教聽話
學業進步

太后
好多謝您對格格家人和大山的祝福
今年都好希望大山能一擊即中呀..求神保佑

格格終於無去大x行撲貨,自從隻雞從山卡拉
帶返山腳..再由山腳帶去旺角再返山卡拉..
(因為要買波鞋比大山),搞到我同隻雞好有感情
周遊列國 ,今日去左同媽咪拜年傾飽計再
去行大運,3號幹線去山頂再過蘭x芳,經擺花街泰昌
食蛋撻,再過淺水灣,赤柱漫步沙灘,然後到香港仔
深灣軒那邊...咩真光書院呢,跟住再返九龍城黃x記食
魚餃墨魚丸河..(夠清呀)最後到飛鵝山頂凍到甩肺
影靚靚相 ,家下返左山卡拉    
明早8點半準備食開年早飯 (好彩再重金禮聘
姐姐幫手 )再遠征去家姐處拜年...
最搞笑格格唔記得左戴對眼返0黎..家下有如盲人摸字
仲要配合山卡拉呢部電腦每2分鐘先開到一頁bk post
,幾乎暈低左呀...慢到..格格要睡目囉...

原帖由 2bzmummy 於 09-1-26 00:18 發表
食過團圓湯圓,正式踏入新春,2B 趕快同大家(包括呢間舖既姊妹同 46 兄,還有偶爾路過既媽咪朋友們)拜年,祝願大家事事順景,身體健康,一家和順,小朋友都聽教聽話,心想事成(特別俾格格既) 。。。。 :exc ...

早晨呀  
各位更係仲係睡夢中囉

46,
恭喜發財,狗馬亨通

46,
記唔記得 ABBA  0個首名曲
only you.only me. ha...

我覺得都OK 0既..係開頭就好似悶d..
到畢仔同女主腳年齡Match 0個度就幾好睇同感人..
我好欣賞d電腦特技化妝,當然呀畢仔 就靚仔
到格格暈都頭埋啦...

原帖由 正46 於 09-1-29 09:03 發表
格格,

你就好啦有得同HB 真 士V...
咁奇幻孽緣好睇嗎?

太后,
您請放心 唔係格格開車呀...過到香港
我搭車都未識啦,仲話搓車,一陣入左電車陷井就
唔見幾百銀架0拿
黃x記某以前咁好食囉...不過諗住呢排餐餐肚滿腸肥..
食粉麵清d囉..記得那邊近九x城廣場,有間唔知 有個
得 字0既,d魚蛋粉都ok架...
太后係未記錯左飛鵝山頭 呀林大美人0個邊呀..山腳那
幾間木屋唔襯 太后您架喎

原帖由 2bzmummy 於 09-1-26 23:07 發表

格格

您篇遊記都好長喎,難為您啦 遊勻香港九龍新界,巨山有無開車呀

九龍城黃 x 記起碼有十幾無去過,估唔到格格都識得去,厲害

飛鵝山腳?我今日都有去喎,似乎不比我地 ...

太后
年初一至三屬"無政府狀態"
係長輩朋友面前賣面光 格格要時刻保持笑容
同儀態 ,大細山變左機神同機后
今日政府已經平定暴亂,一切回復正常over over

原帖由 2bzmummy 於 09-1-27 11:45 發表
今日年初二,記得食開年飯,但千祈唔好同小朋友開年喎

朋友您覺得寂寞麻
細B又開始佢開心快活0既旅程0拿

原帖由 2bzmummy 於 09-1-28 23:20 發表

vivi

岩岩送左細 B 出機場返到屋企,家下好寧靜 。。。。

太后
食飽飽未呀 ,
對呀..我地就係覺得好
味精,難怪啦..我地食魚餃河,大山云吞麵,d云吞好似未
熟透咁..您話0既滑滑豆腐花我地都有去食架...還有 豪x
大蛋糕都好好味架..呢排掛住 ..食..食.....
肚腩大過 一個蘿, 我家d糕點還要繼續努力呀...
呢家下野飛鵝山當乜都唔知好囉 ...

原帖由 2bzmummy 於 09-1-29 10:19 發表

格格

黃 x 記係我細路時代去架(唔記得講您聽,我係九龍城大架)最正係墨魚丸河,內邊真係有一舊墨魚架 不過家下嫌佢多味精

對啦,您講既德 x 就係近代史啦,不過去得福老村道,都會食豆腐花多 D 囉 ...

太后
佢地依幾日已經玩到昏天黑地0拿喎...
況且,尋晚hb打麻雀仔到天光..睇怕無政府
狀態還在進行中 ...不過呢?大山下午
要返補習社了.... ,今朝問過.....

原帖由 2bzmummy 於 09-1-29 11:19 發表

格格

俾兩座山輕鬆下啦
‹ 上一主題|下一主題