用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將於05年入讀全日n1小朋友o既媽咪入來傾下~~ ...
樓主: paiwai
go

將於05年入讀全日n1小朋友o既媽咪入來傾下~~ [複製鏈接]

Re: 將於05年入讀全日n1小朋友o既媽咪入來傾下~~

我個仔都係會係今年8月返全日制n1, 佢都係好痴身架, 平時又俾佢阿嫲"種"壞, 到依家去到陌生地方同埋見到陌生人都喊架, 就係因為咁我要佢返學law, 冇法啦, 小朋友好快適應, 我預左佢頭一個星期喊到拆天架啦, 不過遲早都會有呢一日架啦, 最初我都心軟架, 心大心細, 唔知俾唔俾佢返好, 最後吸取各bk媽咪既意見, 最後決定俾錢law.

小吉媽媽

好呀, 我今個星期六會去開家長會tim呀, 到時有咩特別野再同你地分享呀?!

小吉媽媽

HI, yiu_mimi,

係呀, 乜咁啱既, 我係港島東區喎, 你係唔係呀?

我依家都仲考慮緊同唔同小吉打水痘針, 你地有乜野意見呀?

小吉媽媽

Hi, yiu_mimi,

聽你咁講我諗真係打左好d喎, 好! 等我返去同我o個個商量下先!  唔該晒!

唔同幼兒園唔緊要, 最重要我地一班人可以係呢度互相交流下呀ma, right?

小吉媽媽

HI

我隻馬騮都係返左一個星期, 返9.30-11.00, 日日返到去都有喊, 放學就冇, 不過今日返學佢阿女麻同我講, 行到一半路程, 就話唔返學同埋搵我, 不過好彩我奶奶冇心軟照去, 唉....唯有寄望下個星期好d啦.....

小吉媽媽
:wink:

唉, 我個小吉今個星期開始返9.30-12.30, 仲會係幼兒園食埋飯, 尋日又喊, 仲要剩係食飯唔食餸, 今日仲衰, 朝早絕食抗議, 唔肯食奶返學....唉....又睇下聽日佢點law....

小吉媽媽

hi,

我隻馬騮尋日都係病左冇返學, 尋晚返到屋企見佢冇乜野, 今日照俾佢返, 佢又係已經返左兩個星期, 而且日日都有喊, 希望佢今日會好d啦, 因為係我奶奶湊佢, 所以係已經"種"壞左lu...佢下個星期先開始放3.00, 再下個就放4.00, 不過我見好多在識媽媽都係放工接放學, 佢地有老師陪住玩, 放心啦, 佢地好快適應架啦.

小吉媽媽

Dear Paiwai,

係啦, 今朝都要睇多次e生先至返學, 希望佢地既抵抗力高d, 開開心心咁返學啦!

小吉媽媽

PAIWAI,

多謝晒有心呀!

啱啱交左, $46一個月!

小吉媽媽

Dear Paiwai,

我個仔個間n1有兩班, 每班15個人law, 唔知多定係少呀.

係呀, 食d魚肝油會好d掛(心理上), 雖然小吉佢都有食, 其實就唔多覺佢抵抗力好左law. 不過就好過冇咁law!

小吉媽媽

曲曲,

有心啦, 佢尋日又睇左E生, 今日唔俾佢返學, 聽日先返LAW.

嘩, 一班8個咁好既? 我成日覺得人少D會好D架! 不過冇法啦, 呢D我冇得諗.

小吉媽媽

‹ 上一主題|下一主題