用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: 曦彤媽媽
go

2010-11 P2 齊齊傾 [複製鏈接]

醒目開學勳章

呀女派咗入C班, 今次淨少少先入到D班, 不過都好. 可以有時間改一改佢D壞習慣, 到時再努力過.

大家要繼續努力呀!

醒目開學勳章

好叻仔, 繼續努力!

我女有少少唔開心, 因為佢果班所有好朋友全部派晒去D 班. 三年班要識過d朋友仔喇.

原帖由 angelmokco 於 11-7-11 10:29 發表
好耐無上來傾啦, 我仔都係讀番A班, 今次考得好左, 排40幾, 但前2次差,排80幾, 拉勻都70, 但他今次好努力, 取了進步獎, 我好開心呀!希望我仔出年再努力D啦! ...

醒目開學勳章

A-D班考試內容全部一樣, 排名方面會按照全級黎排, 唔會分開A,B & C,D咁排嫁. 最後睇下小朋友的成績再分班.

原帖由 paltiBB 於 11-7-11 17:45 發表
想請教小二分班制的A=B & C=D, 係咪他們考試的內容會有不同?  全級排名次又點計?? 像小一全級人數排名, 還是按A+B班一組排名, 另 C+D班一經排名 ??

醒目開學勳章

暑假到咗, 你地有冇比小朋友學野呀? 我又唔想佢成日掛著玩. 不過好彩我join咗個網上學習平台(上次學校有派通告), 幾好嫁. 佢地每日都會編d功課比小朋友做.

醒目開學勳章

係, 我係佢d書都有貼上名字+班別. 因為佢地坐得近, 唔寫名好容易掉亂.

原帖由 paltiBB 於 11-7-14 12:32 發表
請問升上小二, 所有課本需不需要貼上名字+班別, 謝 !!

醒目開學勳章

好叻, 你搵到方法解決到做得慢呢個問題, 繼續努力. 慢慢佢會越做越快.

原帖由 angelmokco 於 11-7-13 17:02 發表
aliceykm, 今次阿仔進步, 可能因為佢做野快左,有時間做完份卷。其實我仔由一年級下學期開始, 每次中英份卷都只做到65-70%, 通常都有2-3版無做,情況不樂觀。上次評估同班主任傾過,老師話我仔中文作文排頭30名,同其他老 ...

醒目開學勳章

得嫻多d上黎喇.

原帖由 kittymam 於 11-7-17 11:57 發表
恭喜你啊,仔仔進步咗咁多,太耐無上來了!

醒目開學勳章

我女到e+都未做晒d功課呀.
‹ 上一主題|下一主題