用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 請問有無N1A2AM既同學仔
樓主: vp071229
go

請問有無N1A2AM既同學仔 [複製鏈接]

我女女今日唔舒服, 無返學, 想問吓今日有無通告呢?

星期六難約D啦!因為下星期六上午開始要上興趣班, 下午又要學芭蕾舞, 我估星期日或者係假期會好D。

我住土瓜灣架, 你地又住係邊處呀?

原帖由 vp071229 於 10-9-29 16:18 發表
好主意呀, 我舉腳贊成!
唔知各位同學仔住邊區呢? 或者搵日星期六日我地約埋一齊出黎一齊玩呀, 我估d小朋友如果出到黎見到自己既同班同學一定好興奮 hehe ^_^

...

1.  Prudence  - 大角咀
2. Bryan ,將軍澳
3.  Eunice  - 土瓜灣

Miss Lit 話沛鈞同曈曈係同一組, 坐對面架!  今晚俾曈曈睇左沛沛既 blog, 佢一睇就話 "沛沛呀! 我想同佢 sir 滑梯呀!"

原帖由 vp071229 於 10-9-30 11:04 發表
不如我地做個同學仔list呀!

1.  Prudence 何沛鈞 - 大角咀
2.  

我 upload 左10月餐單係版面, 你地有無去睇呀?

我呢2個星期都唔得閒, 睇吓24或者31號大家得唔得閒, 如果ok既, 可以約出黎食個 tea 都好喎!

我想問你最近果次係幾時去?我朋友早一、兩個月去, 話好污穢, d slide 黑蚊蚊, 嚇到佢同個囡即走。

原帖由 蚊蚊PIG 於 10-10-4 14:48 發表
睇左喇,唔該晒!

我10月份都較忙,11月free 好多,10月中/尾再約?
可以去呢度,我成日同其他媽媽約呢度gathering, 有一個波波池&slide俾小朋友玩,媽媽們就可以好free 咁吹水,哈哈!
http://www2.hk-pub.com/forum/viewthread.p ...

我唔記得邊個打邊個, 好唔好係旁邊加返我地自己個名.

1. vp071229 - Prudence  沛沛 - 大角咀
2. lihilda - Bryan - 將軍澳
3. Carman1112 - Eunice 曈曈 - 土瓜灣
4. 蚊蚊PIG - Jeslyn  - 長沙灣
5. 小Bmami - Vincess  - 樂富
6. LokLok - Oliver - Ma On Shan

我讚成係 club house 攪 gathering, 我屋企都樓下都有, 去邊個屋苑我都無所謂架! 不過我屋苑既冷氣壞左, 有 d 地方無冷氣, 唔知幾時先整好, 不如今次去其他 mami 既屋苑先, 下次先黎我屋企啦!

每人整一樣野食都好喎! 自己整既野食點都健康過叫外賣, 我11月暫時咁多個星期日都ok, 你地決定日子啦!

原帖由 vp071229 於 10-10-5 18:43 發表
幾日無上黎, 要追返d post先得 ^_^

post英文都好呀, 只要大家知道係邊個就ok啦!

想問下各位媽媽, 你地屋企有無clus house架? 如果有, 其實係屋企club house搞gathering都ok架, 我屋企都有club house, 不過小朋友玩 ...

咁麻煩沛沛媽媽 book 房啦! 我地暫定11月7日好嗎? 大家覺得幾多點好呢?

另外我想問沛沛媽媽, 會所有兒童遊玩既 facility 嗎? 我想小朋友去到要 warm up, 如果有野俾佢地玩就好啦, 先玩一輪才食 lunch, 之後又可以去你家樓下既遊樂場玩.

上次海獅份功課, 係C6同佢做, 畫到出晒界, 俾老師一剔一點, 今次份功課係我同囡囡做既, 我見佢畫出界就擦左要佢再畫過, 如是者畫左好多次, 終於叫做見得人, 不過仲係有 d 地方會畫出界.

原帖由 蚊蚊PIG 於 10-10-7 12:19 發表
琴日份功課,畫circle, 可能手仔未夠力,阿囡畫唔到(其實係畫出界,唔係好圓),之後好唔開心,唔肯做功課,要氹左好耐揸住佢手仔一齊畫,成功左佢先開心番!

你地小朋友畫唔畫到呀? ...

nov 14 我無問題, 睇吓其他 mami 意見啦!

原帖由 lihilda 於 10-10-8 17:19 發表
一個星期無上來睇post, 因為有新工人返工。非常贊成在會所攪gathering. 唔知可不可以改nov 14. 因為Bryan 的妹妹剛一歲生日party, 如果唔得,我試下改早一日。 ...

今日問囡囡, 鍾唔鍾意學體操呀? 佢話鍾意, 再問鍾唔鍾意學畫畫呀? 佢又係話鍾意, 最後問鍾唔鍾意學小提琴呀? 佢都係話鍾意, 夜晚瞓覺時, 佢仲話鍾意阿x哥哥, 我問係邊個, 原來係教體操既哥哥, 真係女生外向.

第一次同學仔聚會

日期:11月14日(星期日)
時間:To be confirmed
地點:To be confirmed

出席人數:
Carman 1112 (Eunice 曈曈) 2A1B

你地有無人做左要黎執書包既 timetable? 我想整, 不過好懶, 如果你地整左, 唔該 e 俾我一用啦!

你既小朋友係邊班架?如果你地果邊都有傾開, 都可以攪架!

原帖由 rosebud 於 10-10-18 10:25 發表
你地就好啦,有同學仔聚會。

我唔去啦!5:15未放工, 呢排要請好多假, 我怕再請, 我老細會炸型呀!

原帖由 蚊蚊PIG 於 10-10-18 14:08 發表
收到通告10月25日學校有show,你地會唔會番去睇呀? 你地係唔係都係5:15pm?

我會去睇,不過自己未必會打扮喇! 只係幫阿囡穿著halloween衫。如果你地都去,到時可以見下面! ...

第一次同學仔聚會

日期:11月14日(星期日)
時間:2:00
地點:大角咀亮賢居會所

出席人數:
1. Carman 1112 (Eunice 曈曈) 2A1B
2. 蚊蚊PIG (Jeslyn) 2A1B
3. vp071229 (Prudence 沛沛) 2A1B
4. Lok-Lok (Oliver) 2A2B (with Oliver's brother)
5. 小Bmami (Vincess) 2A2B (with vincess sister)
6. Lihilda (Bryan 瑋賢)2A2B

我地到現時為止, 都已經有21人報名出席, 咁我地係自己整野食, 定係叫到會呢?

好啦! 咁大家就各自整 d 野食去啦! 麻煩沛沛媽媽預備 d 杯碟同飲品.

另外要唔要買一些小禮物俾小朋友呢? 定係大家各自帶一樣玩具去 sharing 呢?

咁我整沙律啦!
‹ 上一主題|下一主題