用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 方方樂趣弘爵國際學校
go

方方樂趣弘爵國際學校 [複製鏈接]

醒目開學勳章

回覆:方方樂趣弘爵國際學校

係極差

醒目開學勳章

花仔媽咪 發表於 13-2-9 16:48
可否講下點解?
我細仔番咗3個月成日都比人打,學校唔理.
校舍細,學生多,洗手間迫低班嘅唔夠高班快,我仔番第二個星期比人撞開仆低,個額頭瘀腫到今日都重有拱

重有好多細節唔可以喺度詳述,又有校長嘅歪理

Jane1983  聽到都難過,小朋友轉左校就好。  發表於 13-2-26 20:05

醒目開學勳章

judymama 發表於 13-3-5 17:20
好彩冇讀、之前有d comments 好似ok
幾年前都ok架,我大仔都喺度小學畢業,喺呢幾年變得咁差,來者不拒,唔理程度,品行.

醒目開學勳章

elizatyy 發表於 13-5-11 10:34
照計IB school 都唔會差得去邊、但去年接觸過間學校覺得它趕住收生甘、未in 就叫呀仔由K3插班P1 ...
唔知佢地點手攞個牌,用私立英文學校嘅思維去教ib課程,教嘅學生大部份係祖國子弟

醒目開學勳章

bearwhat 發表於 13-5-13 15:58
睇到我笑了...
我仔讀緊方方幼稚園n1國際班...覺得老師好好...但不簡升k1國際班..因為無中文認字...讀上去k ...
我完全同意佢地嘅幼稚園攪得好好,老師同嬸嬸好有愛心,但唔代表佢地小學都係一樣,我仔都係由幼稚園升上去.
根本唔關你讀唔讀國際班,佢地都一樣會收上小學部,問題係家長會唔會報啫.

11月時我仔P.1臨轉校個同學仔請佢去生日會,個同學媽媽好開心話我知佢仔5歲,即係9月開學時得4歲幾,你諗吓老師點教同一班小朋友,佢地年齡由4歲幾到6歲幾

我又講多件事實你知佢地d老師係點控制課室秩序吖,只要有小朋友嘈,老師係用一卷廿幾張poster捲埋嘅紙筒打落table叫學生Quiet嘅,我仔就日日嚇到震

‹ 上一主題|下一主題