用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼稚園 收到st.paul信的請入來登記
樓主: may1668
go

收到st.paul信的請入來登記 [複製鏈接]

Re: 收到st.paul信的請入來登記

所有學校都係有人事着數D架啦,唔止係SPK。BUT有時都會例外既,我DADDY有個朋友十分有$$$,好多人事,但都搞唔到個女出年入SPK讀K1。

我識一個BK既MAMI,佢個女好SMART既(佢好多野講架),但上年IN SPK既時,係WAITING LIST。佢無任何人事,但最後佢用誠意打動到校長收佢個女。

用誠意係可以用好多方法,唔一定要面對面架。

另外,我有好多朋友都係ST.PAUL既OLD STUDENT,據我所知,ST.PAUL喜歡收D外表斯文而聰明既學生同外表斯文既家長,太表現既學生同家長唔係佢地既CUP OF TEA。所以IN ST.PAUL唔洗答太多野架,問一句答一句就OK架啦,唔係好易OVER左架。

純粹分享, 絕無惡意, 謝謝 !!。

Re: 收到st.paul信的請入來登記

AGREE。~~就算人事都係"考", 要人地覺得你得先可以~~

O+'sLover 寫道:

講開又要搭訕, 我又唔覺得識人介紹有問題, 好似我家姐個女都係用人事"考"入德望插班, 就算人事都係"考", 要人地覺得你得先可以, 唔得入到去都死la, 所以咪天時, 地理, 人和. 況且又冇害人, 只係同大家一樣為仔女好.

重有一樣冇講, 我外甥女係細女, 住九龍區, 佢媽咪想入根德或 st cat. 但兩間都唔收, 但 st paul 收左下午班, 佢話好彩下午, 唔係都唔知點算, 因為佢之前叫阿仔起身返學都搞到家嘈屋閉, 如果阿女讀上午, 佢冇信心可以6:30起身, 7:20前搭校車.

總之都係個句,名牌不名牌唔係重要, 希望大家仔女入到 "好" 學校, 開開心心. 咁我好好彩, 阿仔阿女都入到兩間教學方式完全不同但都好開心的學校.

‹ 上一主題|下一主題