用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母無玷聖心幼稚園 07-08 大圍聖心K2 家長請進
go

07-08 大圍聖心K2 家長請進 [複製鏈接]

你地返暑期班,係咪著便服架?我個仔唔肯參加學校個個,我唯有同佢參加出面個d

原文章由 arnoldmami 於 07-8-22 14:08 硐表
我打電話到學校問, 老師說升k2並沒有預備班, 9月3日開學, 但會提早放學, 如想買o野, 請寫便條放在信封交老師便可, 當然要連埋錢啦, 問放學時間, 又答吾到我, 只是說通告有講, 由於囝囝轉了上午班, 時間我又吾知, 老 ...

唔係下嗎?!如果搭校車既小朋友要買野就一定入信封加錢做呢個動作架啦!如果買校服就可能要親身去者,放學時間張通告已寫得好清楚,咁都要問,唔怪得老師叫你睇通告.我諗冇學校有預備班俾k2舊生.
乜你而家至知學校同校車一向都冇咩聯絡?!由day1第一日返學已經要自己自覺地問校車司機/姨姨d時間架啦!佢地個張電話listd 電話由佢地俾我地第一日開始已經唔岩,我諗如果你照打,好可能要打幾次至contact到你架校車

[ 本文章最後由 laiki 於 07-8-26 02:08 編輯 ]

你地有冇買就校服呀?我係上個學期尾買,發覺d質地唔同左,以前個種係洗完唔熨都唔係好"巢",新呢d就好"巢"同厚d,仲要一熨落個校徽度就luck色!

你地有冇買就校服呀?我係上個學期尾買,發覺d質地唔同左,以前個種係洗完唔熨都唔係好"巢",新呢d就好"巢"同厚d,仲要一熨落個校徽度就luck色!

原文章由 arnoldmami 於 07-9-4 17:40 硐表
昨天剛買了一對新波鞋給囝囝, 校服尚未買, 未知質地如何, 如果質地差禁多, 便應該向學校反映一下.吾知其他人的校服又如何呢?

我諗講都冇咩用啦!d校服件件都luck色,同埋又唔係佢地做既,不過係第一次熨到luck色,btw你地d校服有冇熨架?

原文章由 arnoldmami 於 07-9-5 09:01 硐表
我囝囝的校服每日都熨, 如果熨會luck色便會很麻煩.

arnoldmami,

呢件校服我唔係第一次熨架喇,都唔知點解無lala咁!唯有避免熨個part.

原文章由 tiffany_wong23 於 07-11-6 00:27 硐表
原本2010年小學已正實會轉全日制!
我地小朋友剛剛第一年轉制!

唔係第一年,係二年級先轉

原文章由 TPL 於 07-12-13 16:32 發表
大家好,

我係k1媽媽,想請教聖誕party可唔可以唔跟時段返入學校參加嘉年華會 ....我想早半個鍾唔知可唔可以呢: ?...唔知會唔會比人發覺

會架!班主任會係門口迎接同俾飛你地!不過如果真係唔得閑,咪同老師講聲先,等佢預早準備
‹ 上一主題|下一主題