用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(小學部) 祟真小學面試安排超差
樓主: 9284
go

祟真小學面試安排超差 [複製鏈接]

上年我去每一間小學面試,都做定research,知道佢in成2個鐘,同個仔去定厠所,講定要in咁耐,食定麵包打底,佢亦都知要考筆試。
最後有幸收左,宜家讀得非常開心,亦參加左佢一個月暑期班,所以一番學,呀仔已經歷好適應個到,語言教得好多,老師都好有愛心!
另一面睇,一次過搞掂晒,味好過in幾次,又要等結果。

回復 ytbb 的帖子

一路聽講座一路填問卷,聽下諗下又填下,其實好快過!

回復 Pertra 的帖子

今年小一有4班,已包括國際班,我仔話佢班26人。

回復 Pertra 的帖子

家長會上認識了一位丅丅幼稚園升小一既媽咪,佢話佢地幼稚園部只收了約二十位小朋友上小一。佢咁講我咁聽,不過我係Bk都見其他媽咪話崇真今年收外校生多,我仔都係外校生。

回復 kitkitlo 的帖子

你誤會了,係約二十個崇幼生升上崇小,唔係二十個一班。

elizatyy 發表於 13-9-30 18:30
其實若家長在面試前做足功課、應該唔會對面試安排有甘大surprise.
同意!

引用:其實考小一要做筆試,+要求好像高了點。我小

原帖由 bryanmama1 於 13-10-02 發表
其實考小一要做筆試, 要求好像高了點。
我小朋友0812細仔, 雖然讀K3(普通幼稚園), 未曾試過要咁認真考試,  ...
如果你考下面個間,更加嚇c你!

‹ 上一主題|下一主題