用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 YORK KINDERGARTEN的評價
樓主: MSWONG1001
go

YORK KINDERGARTEN的評價 [複製鏈接]

回覆:YORK KINDERGARTEN的評價

york聽講係好commercial..但真係好有愛心同熱誠

引用:Quote:原帖由+Karenlai1101+於+15-11-07+發

原帖由 belgiumchoco 於 15-11-08 發表
茶點$400幾/月,雜費好似$2000幾/半年,書就另計。到k2仲有cambridge班,$5000幾/3個月。不過以上既都可以 ...
其實係咪真係啲人講到咁commercial?

引用:你所說的commercial定義是什麼?學費貴?週

原帖由 mebb622 於 15-11-08 發表
你所說的commercial定義是什麼?學費貴?週街都咁貴,咩都係錢?你有權自由選擇唔報,你情我願

...
我就係想了解間學校先問下係點,知就唔會問啦,我好鐘意呢間學校,但啲人話學費貴之餘(我覺得價錢合理),仲有好多野要比錢,但又唔講係咩要比錢。講真5300蚊學費學到咁好英文我又唔覺貴。好似之前有人話細到連個花盆仔都要問家長拎返錢,所以好想用家會講下啲收費

引用:Quote:原帖由+Yang81+於+15-11-09+發表請問

原帖由 belgiumchoco 於 15-11-09 發表
好少,有都係有教養既,唔係平時自由行見到果d
我仔面試果日,個b6睇得出係好無教養,佢個仔應該有5,6歲,唔明點解仲in k1...係會場不停大聲講野,入到課室等面試果陣又爭人玩具,扯到失重心成個玩具車埋我囝塊面到,最重要係佢阿媽覺得無問題

引用:Pn+除咗學費,雜費書簿及校服,再冇其他費

原帖由 mebb622 於 15-11-08 發表
Pn 除咗學費,雜費書簿及校服,再冇其他費用要交,課外嘅野自行選擇報唔報

...
咁好正常,間間都係收呢啲。我就係唔明點解啲人話好commercial...反而我囝好活躍,周圍走,啲人話呢間紀律一般,我就即刻覺得啱我心水要我個囝讀果啲坐係到唔比郁只會迫傻佢。我想問5間分校係咪都大同有outdoor playgorund?因為我地in果間聽講係國際班,我囝好鐘意。但本地收左我地,唔知到時個校舍係咪差好遠

小豬mama 發表於 15-11-9 09:42
York小朋友雖然活躍, 但不代表紀律差, 因為老師有方法令他們坐定定上堂, 上堂時全部都乖乖

至於你話校巴,  ...

THX你REPLY呀..係囉...其實佢比人揀...D MAMA 講到LUR水咁....我明學校當然要搵到錢先有資源..但好多人講D唔講D...搞到我都唔了解佢D收費

引用:Quote:原帖由+maggie_fan+於+15-11-08+發表

原帖由 ChanSiuTung 於 15-11-09 發表
花盆收$好正常 吾通真係送咩 成校幾百人 條數真係好襟計 讀書要平就揀學卷啦

...
上面位媽媽講得好清楚個花盆,係有得自由選擇,因為好多人話淨係york先要收錢。講到咩都係錢。我唔係在意個30元,比得起幾千元學費唔通比唔起30元咩,我係想帶出會唔會真係咩都迫你買,咩都錢行先。我想了解有無咩隱形收費。我無話要平,學卷唔啱我,了解一間心儀學校既收費都好正常。無可能咩都唔知就走去讀。你唔太清楚york收費都可以唔reply ge。

回覆:YORK KINDERGARTEN的評價

咁樣講我都有心比小朋友讀呢間,已比左留位費,暫時用家既comments都唔錯

ochow 發表於 15-11-9 12:31
簡單一句的 comment : 中產的懶人包

校長多次的talk都有類似的意思
點解係懶人包?coz唔駛出去學野?

BEE仔 發表於 15-11-10 10:40
York 是一所好學校。 兒子現在讀K1,返學已經有3個月。他本身英文的底子不錯,但不能不承認York在這短短的期 ...

啱啱隔離被封個POST先有人話YORK D家長專登講衰佢果間(剛上報既神校)學校..如果自己間野真係咁勁...就唔怕人講啦....仲小家到話係YORK D家長做
‹ 上一主題|下一主題