用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 優才(楊殷有娣)書院 小一入學簡介會
樓主: iantsang
go

優才(楊殷有娣)書院 小一入學簡介會 [複製鏈接]

edea,
我想問下D小朋友會唔會坐定定上堂架?星期六呀女返去MK campus上小一適應班,佢話佢D同學仔喺課室走黎走去... 我有D擔心! 到時真係小一上堂唔會架,係咪?同埋GT係咪男仔多過女仔好多架?我見今年好似好多男仔,得好少女仔。

原帖由 edea 於 11-5-16 13:32 發表
初小時功課唔太緊張, 人數小, 大家關係會密切好多, 老師又好(真係好好), 所以小朋友返學好開心.

小三起有增益科, 其實係做d小實驗, 老師講解下原理, 佢地又有得參與, 覺得好有趣味性.

學校有乒乓球打, 有跳繩, 有 ...

Thanks~~ 咁我都好放心喇~

原帖由 edea 於 11-5-16 14:43 發表

當然會啦, 上堂時要乖乖地既, 班都有紀律, 轉堂太曳班長會先警告, 後摘名

如果老師教書時都傾計, 唔專心, 就會影響同學.

功課堂老師會鬆少少, 大家做功課, 就唔會太嚴厲, 小朋友不免有時傾兩句, 但唔好 ...

Good luck!
其實呀女舊年都係fu fu look look入到,之後都無再報其他學校lu~~~

原帖由 roccolamar 於 11-5-19 14:55 發表
剛親手遞交報名表,希望快d收到信 interview。如果優才第一輪便ok,咁就唔駛煩,其他一間都唔駛報,一心等升小學就安樂晒!
‹ 上一主題|下一主題