用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: silvia_ng
go

09年小一 [複製鏈接]

原帖由 ljsze 於 10-10-22 12:32 發表
比小朋友撞甩隻牙 ? 係咪隻牙已經鬆 ? 係就仲好, 唔駛成日甩下甩下o甘, 食o野都煩. 我仔都被人傳染, 有d咳.

其實佢有兩隻都鬆, 但就只甩得一隻...哈哈! 而家佢個口入面有3個窿。
呢排都幾多人病呢! 我知P1上一兩個星期有手足口。

2B家長今晚可以返去問下小朋友佢地考第幾, 因為今日佢地派左張紙係成績表, 老師叫佢地對名果D資料。

P.2家長去哂邊? =.='

今日學校POST左運動會既義工LIST, 2B得一個家長做義工咋...莫非我地今年P.2家長冷漠D
全校好似P2最少家長出現呢...

原帖由 flostangraphy 於 11-1-11 15:51 發表
你一個已經可以頂十個啦!!!!

但得我一個係度發UP風...好似傻婆....=.=

原帖由 yypapa 於 11-1-12 00:59 發表
過咗小一嘅蜜月期, 小二家長可能做哂私家補習天王/天后

我仔唔聽我話, 唔肯溫書, 我呢家C9補習社就快可以摺埋啦......不過講真, P2既英文真係深好多, 而佢地之前P1又未試過做卷形式既考試。做閱讀理解真係勁扣分呀! 睇到都心痛....
中文閱讀理解又係勁難...想死....呀仔呢兩科卷既成績真係令我有D失望....唉....

原帖由 five 於 11-1-14 22:17 發表
恭喜... Markus成績嬌人...叻仔

下????? 你係邊個呀????? 點解識我個仔既????

今次應該大家都成績跌, 所以佢先好D咋...幸運而已!

原帖由 lokpa 於 11-1-17 11:01 發表
睇來呢阿仔搬左囉.....
恭喜恭喜!!!

我只係放長雙眼睇, 睇佢好得幾耐....下學期個個小朋友都會跑返上黎, 到時佢就知死。

原帖由 lokpa 於 11-1-18 09:52 發表
放長雙眼睇...下學期???...咁短視...

呢世你阿仔一定好過你..............
夠長了掛................

又唔只下學期既...我要睇到升中架! 如果得小一小二叻有鬼用咩! 到時升中學都唔係睇呢兩年啦!
如果佢一直KEEP到, 我就話佢叻啦! 到升到BAND 1中學, 就唔理佢學業, 反而睇佢識咩朋友, 平時同D朋友玩咩囉。

原帖由 ljsze 於 11-1-25 13:20 發表
I was too busy earlier to visit bbkingdom.  I was the helper of Sports Day last year but not this year.  However, I did go there.  I will be the helper this Fri.  I enjoy seeing the kids having fun at ...

呢排到我好忙呢, 要大掃除, 日日都自己做, 但兩隻小鬼一放學就同我攪到亂哂...真係激鬼死我...

返埋聽日, 終於可以放假, 等埋妹妹返埋下星期一, 我可以開始大昏迷....呵呵呵....

呀仔話reading & writing有9頁紙....辛苦哂....

我睇中文閱讀份卷時有個疑問, 第二頁話完整句子作答, 但第三頁寫明"簡答", 但我仔真係簡答而比老師扣分。

返到黎呀仔問返我, 咩叫簡答? 同完整句子有咩分別喎。但我睇一睇老師比佢地個答案之後, 我都唔知點解釋比佢聽, 只叫佢以後睇分做人。比得4分比你, 一定要你寫得多字...
‹ 上一主題|下一主題