用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利曼小學 09-10 升P3既過來呢邊啦!!!
樓主: ckckcktina
go

09-10 升P3既過來呢邊啦!!! [複製鏈接]

原帖由 bbqueen 於 09-10-23 22:52 發表

Lit 亞囡話出番 worksheet 果 D wor, ....

D 卷仲係一份都未派, 唔知果位同學仔幾時至返呢? 一日未返, 都係得個 "等" 字

Computer test 好早就測咗 la!  好似考 typing ... ...

我地未考typing !

原帖由 carlily 於 09-10-24 17:10 發表

P.21-24

Thank you soooooooooooo much!

原帖由 carlily 於 09-10-27 15:34 發表
mouth:" />mouth:" />... 好失望,.......... 英文... 派左.. 分數係.. 不合格邊沿,,,,,,,,,,,,,,,,,,, 唉,...............

Me too! 英文.... 分數創歷史新低......從來未試過......
GS 好好多........唉,............... 想哭.....

twu_hk, chingchingmama, ckckcktina...

您們如何?

Carlily;

我女話收到卷驚我罵更在班上哭了?!

原帖由 chingchingmama 於 09-10-27 16:19 發表
份英文卷真是有D難, 又唔夠時間溫, 我女好彩係7字頭, 算係咁啦。

您女好勁! 有無心德可以分享? 我都唔知我女今次做mud? 佢平時做補充都識!!!! 唉..... 好傷心......

原帖由 carlily 於 09-10-27 22:57 發表

其實我睇左份卷.. 我個人覺得.. 只要留心少少.. 都應該識.. 唉.. 我女.. 衰左個d "s" 尾.. 同埋 佢 gramma... 唉... 我都叫佢做多d exercise ,... 真係.. 矛佢辦法... 希望下次會好d啦... 努力呀.............!!!! ...

我女一樣!衰 "s" 尾, E part 叫佢'write the date in words'就抄番哂d數目字!仲有照抄都抄錯,都未試過!真係好似您講下次努力啦?

Carlily,GS OK 嗎?

原帖由 carlily 於 09-10-28 17:52 發表

yes yes... 大家... 努力啊...............呀! 我地 LIT 未派啊,.......

睇完份中文卷...「片」到我女七彩....6x, 又係錯埋的careless mistakes....唉,上星期份功太忙無理佢,真係要親力親為同佢溫!

Carlily, 我嘗試聽您話唔鬧我女,但都係隱唔到......

原帖由 carlily 於 09-10-29 16:00 發表

hahha.. 我女都係 6X.. 佢都係錯埋D 低B 野... HAHHA.. 睇黎.. 真係要做密D EXERCISE 架啦... !!
呵呵,,,,,,,, 你女... 聽聞.. 聽聞好驚你,...

oh! o今您都知!我估我女扮驚我多D

原帖由 carlily 於 09-10-29 19:49 發表

我女都有 8x 啊..but 佢話我知.. 佢班有人full mark 啊..

我女9x分...佢話應該無人full mark...,如果有就真勁!一個grammar 都無錯?!

原帖由 ckckcktina 於 09-11-4 10:38 發表
sammom,

咩你女咁驚你既咩?

calily,

你女咁勁既? 咁都知. 你地阿女坐隔離台架? 咁清楚既. 茶餘飯後傾下邊個媽咪最惡呀?

ckckcktina;

係呀....我女真係幾驚我呀!... 至於點解Carlily 個女mud 都知, 我都想知....hahahahaha!

原帖由 bbqueen 於 09-11-4 16:34 發表

twu_hk

你應該前一晚話定我哋知, 你囡囡會帶咁多野食, 咁我未叫亞囡嚟幫襯下 lor!

ckckcktina

亞囡有帶 lunch ar, 不過 , 冇 mud 點食, only 食咗 biscuits, chips, D  candies 就分晒比人..... 返到嚟 ...

ckckcktina

您女邊科多叻女張一分, o今勁????

原帖由 ckckcktina 於 09-11-6 10:11 發表
sammom,

你搞錯左, 係bbqueen個女, 唔係我女呀

sorry, 搞錯哂tim!

最新消息

我女話佢班主任同佢地講12月會測第二次驗.....

原帖由 twu_hk 於 09-11-10 09:27 發表
咁恐怖!!!!!!!!!見家長時問下老師先. 我編左27號 9:00-9:10, 因要就我老公, 如果唔係下午會好d, 多d時間講. 不如個日一齊請假見完老師同小朋友去wet 好嗎?

12月10號4-6年班考試, 出年就關我地事了. ...

岩岩再問亞女一次,佢話老師真係今講!

原帖由 chingchingmama 於 09-11-12 11:25 發表
ckckcktina

Yes, their teachers mentioned there will be tests again in Dec.  Test papers had already been prepared.

唉, 都唔知今年佢地學校做mud o今進取......又就快要開工溫書?!

原帖由 chingchingmama 於 09-11-12 11:25 發表
ckckcktina

Yes, their teachers mentioned there will be tests again in Dec.  Test papers had already been prepared.

今天已經出左Test Timetable:

- Dec 9: Eng
- Dec 10: Chi
- Dec 11: Lit
- Dec 14: Maths
- Dec 15: G.S.

大家努力啦!

原帖由 ckckcktina 於 09-11-16 15:52 發表
SAMMOM,

你咁快知既. 你返左學校做特務咩? 我女仲未放學呀, 未問到. 一陣佢返來再問佢.

因為我女一放學就打來報料, 我當第一時間通知各位姊妹啦, 而家就返去睇下的測驗範圍.....

原帖由 carlily 於 09-11-16 21:30 發表
sammon,

想問... 今次默書.. 中文.. only 默 p.32 .. 加..第9課 生字,, ??

Yes, correct!!!!!!!

原帖由 ckckcktina 於 09-11-20 11:00 發表
twu_hk,

哦.... i c. 你咁早返去, 學校開左門咩?

你除左pth仲有無eng or chi 呀? 唔好咁講啦. 盡左力埋算啦. over 75分都有cer架啦. 埋當多個經驗囉. 出年再來過. 咁你個pth老師仲會唔會keep住補架? 你個場咁鬆 ...

ckckcktina;

我個女明天pth朗誦比賽, 響灣仔小童群益會, 我唔記得係咪只可以一個家長陪入去, 因為我老公都想去?!

Pls advise! Thanks!

原帖由 ckckcktina 於 09-11-23 16:17 發表
sammom,

你阿女點呀? 上星期朗誦ok嗎? 來報下料啦!

嘩臨放工上來已經有今多posts...我女朗誦都係78分,佢個場有4個3D班參加, 一個都無得獎, 12月1日英文朗誦讀都未讀, 死梗....

Carlily, 係明天默呀!

All; 我都係迫我女個3 日假溫書!!!!!!!!!!!

原帖由 ckckcktina 於 09-11-27 11:28 發表
見完老師囉, 張reportcard既 英文真係想死.  得c+, 有史以來最屎, 其他都ok. 老師話來緊個test仲深呀, d tens會難d. 因為係一大段, 要自己填.

我女最屎就係呢part, 單句佢就識, 不過一大段加埋佢就唔 ...

唔駛傷心, 有我陪你, 我女英文都係C+, 從來未試過....
老師話佢成績中上, 好乖....

佢仲話今年開始D 卷唔會今straight forward.....  

Sigh...............
‹ 上一主題|下一主題