用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母無玷聖心學校 小一家長分享站
樓主: my17223
go

小一家長分享站 [複製鏈接]

請問明天要帶正常上堂的書返學嗎?

有無人知運動會果日係點返學? 係咪自己問校車司機當日要幾點上車及有校車接放學嗎?  如果無校車接送,可否不去運動會?  因為我要返工,我工人剛剛新到,佢唔識路帶她去運動場呢。

hi,

大家睇左派回來的試卷未?
我想問下 聖經卷最後一part 配對究竟是怎樣的? 我同老公都唔明條問題問什麼。這部份有沒有同學仔全對?

hi 各位

我開學時交$20參加了牙齒保健,請問之後有沒有派保健卡的資料?最近發現我女下面前排的牙齒生緊一隻牙,但佢仲未開始甩乳齒,我想帶佢睇牙齒保健,請問怎樣約期的?

謝謝你的資料!

原帖由 Stephanie_1024 於 09-2-16 13:33 發表
HI Mrs. Fung,

已經check 左學校, 1S班會係19/2幫小朋友Check 牙齒, 阿女都有爛牙, 我都會等到19/2 check 完, 睇下牙科醫生點講. 學校話若有問題,醫生會出信去沙田尤德夫人....牙科...喎..

...

請問你當時有沒有求請叫學校比一次機會呀?
記缺點係咪會寫在成績表上? 會否一、兩年內沒有犯規就可取消之前的缺點?

我自己就接受唔到遺失手冊要記缺點這個校規囉!

原帖由 Connielai 於 09-2-18 16:19 發表

我個仔又係1年級時唔見左手冊,要記決點。

請問1s班今日英文功課 vocabulary book 做什麼的? 要做6 pages嗎?

我女1S班,詞語就寫一下第一冊P.6  , 世界、海港、奶奶、叔叔、烤薯、動人、當然、賣 共8個,唔知你班是否一樣。
數學評估: 1下A (10-13), 1下B (14-16)

原帖由 kimmyu 於 09-3-3 18:52 發表
請問 1M班 今天中文功課要寫什麼詞語? 因囡囡今天病了, 沒有上學.

另外, 可否告知 數學評估的範圍.

謝謝幫忙.

請問1s班,你們有沒有中文第二冊作業? 今天要做作業,但發現不見了。

仲有點解英文科要收番上學期的worksheets & 作業?

我女就係唔見了作業,無得溫,唯有明天打去學校問老師見唔見。
‹ 上一主題|下一主題