用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 仔女經 <<Part 36>> 之送舊迎新新氣象 ! ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 <<Part 36>> 之送舊迎新新氣象 ! [複製鏈接]

原帖由 正46 於 10-1-29 16:02 發表
馬頭圍道舊樓倒塌一人死亡
(明報)2010年1月29日 星期五 15:35

土瓜灣一座約6層高舊樓下午突然倒塌,消防先後救出3名被困人士,其中1人不治,另有2人受傷,
消息員在瓦礫堆中救出 ...

有無人講到俾 2b 聽,點解每每到呢 d 時候就會有呢 d 災難呢 ?

原帖由 bettylam 於 10-1-30 08:38 發表
DEAR 2b&ALL:

早晨呀!

有無人講到俾 2b 聽,點解每每到呢 d 時候就會有呢 d 災難呢 ? >>>2b:我活到幾二對,從未聽過香港塌樓,更加吾諗到,係屋企安然訓訓下都會就咁行左去,陰公,個男人

...

Dear Betty

叫做好彩吾係夜晚飯聚時間或深夜,如果吾係更加傷痛

我 HB 都係咁講  

原帖由 bettylam 於 10-1-30 10:10 發表
DEAR 2b&ALL:

早晨呀!

講起hb,你hb拉肚子,沒事了嗎???

真係咁岩得咁橋,尋晚10點幾,相公又係話下午吾知食錯乜,個肚吾妥,好小夜晚有攪作的佢,問我拎雜誌,話一路mou,一路嘆報紙喎~

結果大半粒鐘先貢番出黎,今日朝 ...

Dear Betty

多謝關心呀,佢尋日係屋企閉關一整日(竟然又唔記得自己電話飛左線,又無打番公司講低,無人知道佢係邊度 ),要我十一點幾返到去先肯定佢係屋企 今日已經無野 lu ......
今晚會係屋企食烏冬,應該 1 a.m. 左右出發去接仔

原帖由 正46 於 10-1-30 17:34 發表
太后,

所以我成日都教小朋友要有危機感, 任何事都會發生,
遇到有乜事都要繼續自己0既生活, 因為個地球係唔會為0左某件事而停止.

...

係 ......

原帖由 stitchfriends 於 10-1-31 10:59 發表
2b,
早晨 !
尋晚接細B 機係咪成3 指點至瞓呀 ?
今朝無人上嚟浦頭嘅 ?

stitchfriends

唔係呀,我係屋企開車已經收到細 B 電話,所以一到停車場就即走,返到屋企都係 1:30 a.m. 之嘛 ....

今朝起身又出左街,咪無上黎囉

原帖由 stitchfriends 於 10-1-31 11:13 發表

布媽,
多謝關心 !
係呀, 應該係水腫, 肚好漲咪食少 D囉, 留番正餐至食, 頂唔順就食塊餅咁囉.

下次去見中醫問下有無辦法清到水腫呀

原帖由 bettylam 於 10-1-31 12:21 發表
dear sf&all:

找人呀!

我呢二日都係執屋,行街食野,尋晚就同第一份工,當時的18歲我,青春少艾 ,ps.睇左呢4個字千奇吾好笑到噴奶茶呀!

同呢班舊同事加埋我地班仔女,係九龍x滔x由6點幾咀到九點幾,開心到難以形 ...

Dear Betty

我今晚唔得閒so 您啦,我HB 幾晏都要煲湯煮飯呀

原帖由 stitchfriends 於 10-1-31 20:51 發表

2b,
上次已問 E C 中藥有無包埋去水腫, 佢話有喎, 可能食得鹹都水腫, 要食得淡貿貿至得.

根本少鹽少油就已經係食得健康既基本要素,更何況您有呢個病,更加要食得清淡啦

原帖由 stitchfriends 於 10-1-31 20:39 發表

Betty,
今日去完街買埋餸番嚟, 食埋炒意粉啦,  E + 至睇到你 post 去客瓜好棧, 早知我去果頭撞你啦.

多吃蒸焗灼,避免煎炒炸

早晨

原帖由 正46 於 10-2-1 08:32 發表
SF,

會唔會你個腎有問題呀?
唔好頭痛醫頭先得0架.

46 兄

呢樣我唔擔心,因為 stitchfriends 有中醫跟緊,如果其他器官有問題,應該把脈把得到

原帖由 vivi_vivi 於 10-2-1 09:10 發表
大家早晨好~~

今朝未見2b, 係咪要出巡呀~~~

vivi

您又岩,我今日有 one day trip ~~

原帖由 stitchfriends 於 10-2-1 20:39 發表
男同事今日話比我地聽, 佢係 MTR 執到隻電話, 係長者用唔值錢嘅, 佢問佢隔離座位的乘客係問對方嘅, 對方睇緊聖經係基督徒, 叫我同事交去客務中心, 我同事竟然話執到係佢嘅, 唔會交出喎.

佢晚上回家比佢老豆用, 點 ...

乜您有呢 D 咁既同事架 ?我鄙視佢 :;pppp: :;pppp: :;pppp:

早晨

原帖由 stitchfriends 於 10-2-1 23:35 發表

2b,
E, 咁早返咗嚟啦.

我哩位男同事成4張未娶老婆架, 我都有話佢做咩唔交去客務中心, 要路不拾遺, 好彩佢無仔女.

長者無乜錢, 唔見電話好慘架嘛. ...

我成十點半先返到屋企都話早? 去左一個對啦

原帖由 bettylam 於 10-2-2 13:03 發表
dear sf&all:

午安~

sf:尋晚已經好想搭嗲講下你位極品男同事,難怪佢40幾都仲未有女朋友,佢搵吾到女朋友真係要燒炮,就算遲下真係比佢搵到件正架,我估都吾會長久,可以長久的,應該係同類,同流合同污.(ps.我會吾會講得 ...

Dear Betty

呢個應該唔會係我朋友 :;pppp: :;pppp:

有無問下阿仔對卷成績如何呀 ?

早晨

原帖由 stitchfriends 於 10-2-2 23:42 發表

2b,
好似尋日派咗試卷, 阿仔同HB 講進步過上一次喎, 佢有好多科考得好過上次名次前過佢嘅同學, 攞成績表希望真係有進步啦.

中文始終比較弱, 對埋今日試卷, 阿仔話科科都合格, 最高分係數學, 數學分排全班 ...

咁您咪可以寬心好多囉,其實初中又真係唔係咁緊張架咋,到時見老師再問一下阿仔係學校既學習狀況,家下先俾阿仔好好準備過年開心下啦

原帖由 stitchfriends 於 10-2-2 23:53 發表
2b,
今日成5點10 經過蛇竇, 又忍唔住蛇入去買咗隻雞批比阿仔食, 一隻什批比阿女食.

阿仔話雞批D 皮好食過檀島.

Betty 應該知係邊間檀島.

買緊雞批時, 有件鬍鬚阿叔嘅物體眼望望我, 唔知係咪46 ? ...

46 兄係呢度係公公黎架喎

檀島,好多地方都有架,點會淨係得 Betty 知道呀
‹ 上一主題|下一主題