用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 yw第一輪面試已完
樓主: phoebecyl
go

yw第一輪面試已完 [複製鏈接]

巧深呀

原帖由 appleng 於 10-9-21 15:36 發表
我估我知點解, 因為我個仔話張畫紙上面已經有D線條,佢地只要on top再加野上去.
佢畫過比我睇, 係好似馬路架,仲有兩支燈咁,  不過佢就話係個STAGE, 所以畫了好多chair.

我覺得學校好厲害呀...其實小朋友一開始入學校 ...
好厲害呀!都聽聞呢個校長唔簡單,估唔到咁勁!雖然我唔係太明白個實地情況,但我知道你意思係學校盡量從微小處觀人,咁確實比齋問academic透徹!如果輸左,都輸得心服口服啦!我侄仔明年考,我仲諗住幫佢收定料,但咁既評核,收左料都好難準備

原帖由 thomasha 於 10-9-21 16:23 發表
校長係話事人,佢o既分數應該係最決定性。仲有就係,家長要做小朋友o既榜樣,遇到困難挫折唔可以退縮,反而要加倍努力呀!

建議你o係面試前唔好再提面試o既野,因為咁樣佢會好緊張,唔想入去;o係屋企同佢做d佢最叻同最有信心做得 ...
同意你既講法。
題外話,我好欣賞呢度既家長,本來大家係競爭對手,而且話晒都係競爭名校,但你地都放低私心,互相提醒鼓勵,抵讚!話時話,聽聞yw既家長就係比較互相幫助型,唔係死鬥爛鬥型,睇黎你地已經合資格。預祝各位成功!

回覆 5# hellojl 的文章

都唔可以第一輪18 Sep完咗la, 所以呢个post係果晚至出同有咁多人覆既, 實際上如果interview未完又走去套料,咁樣對大家都唔公平,老實講,咁我自己都做唔出啦。

原帖由 愚人 於 10-9-22 08:50 發表
thanks a lot!
So, Momo22 重有50%見校長, 都比個仔見下校長, 如果佢唔肯入至走. 係邊度跌到就邊到爬起身.加油!
係囉!最緊要有體育精神,永不放棄!

睇黎學校都in得幾公平公正,全部有系統有根有據,都好難得!起碼冇乜貴族感
‹ 上一主題|下一主題