用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港浸會大學附屬幼稚園 2007浸會大學附屬幼稚園"K1"生入o黎報到啦!!! ...
樓主: yanbb2007
go

2007浸會大學附屬幼稚園"K1"生入o黎報到啦!!! [複製鏈接]

Re: 2007浸會大學附屬幼稚園"K1"生入o黎報到啦!!!

AM Class
1) ERICBB
2) rabee’a
3) bigbighei
4) 我有個仔
5) Radiomama
6) taifiona
7) ahpaahpa
8) yanbb2007
9) BILIBABA (prefer SC)
10) BB-C
11) pyyip (not sure AM or PM)
12) ymc2727 (prefer SC PM)
13) ryankeith

PM ClASS
1) TansonMa
2) phibow
3) fatpooh (放棄了,轉讀SC)
4) Everything_for_him – (apply AM)
5) HoPunMom (apply AM)
6) chuang0505 (apply AM or PM)
7) pyyip (not sure AM or PM)
8) hiulamma (apply AM)
9) Ipapa (apply AM or PM)
10) Isaac-Pa
11) mchan
12) Owen

Waiting List
1) angelngan (PM)

我大仔都係浸幼既學生 , 其實我覺得最重要係大家接唔接受浸幼既教學理念. 小朋友嚮浸幼讀書好開心, 好鍾意返學, 老師好有愛心, 每兩星期都預備一份教學點滴, 好讓家長們跟進小朋友在學校內的情況.
當然浸幼都係有缺點, 學費比較貴.
小朋友K1 係無功課, 學術方面比較弱. 如果想升傳統學校讀小一, 我想不是太容易.

Re: 2007浸會大學附屬幼稚園"K1"生入o黎報到啦!!!

o岩o岩收到

不過我地唔搭校車  

我今日自己返學校攞o左張自動轉賬表格啦,
佢地話會補寄喎.

請問你地係唔係會出席晒所有活動呢?

K1 無咩功課, 有幾個 project 要家長同小朋友一齊做.
唔駛寫字, 無乜壓力.

大家 13/7 會否出席呢?!
希望到時小朋友會玩得開開心心啦

原文章由 TansonMa 於 07-8-17 00:30 發表
Oh!原來你小朋友是的其中一員.小一又是另一階段,努力呀!大師兄/姐.

我想問下77位小英雄係唔係今年收左77位幼班生呀?

我舊年就買左部 snoopy 既 dymo 機自己 print d labels
因為個人覺得方便 d, 幾時用, 幾時 print, 都唔錯架!

原文章由 WingKanMa 於 07-9-7 13:18 硐表

TANSONMA

我個囡都是坐3號車, 梅姐姐對小朋友都好細心, 唔伸擔心

囡囡轉左上午慣唔慣呀?!

浸幼隻 dvd 拍得好靚, 大家睇左未呀?
我同仔仔睇得好開心, 一路睇佢地一路講,
好有歸屬感
佢地一見到佢地識既小朋友就會大叫他們的名字,
最可惜係拍唔到我個大仔, 令佢有少少失望 :-|
一路睇佢一路,搵都搵唔到自己, 睇完叫我再睇過

大家好呀!
Merry Christmas and a Happy New Year!

:)

原文章由 todeardoris 於 07-12-29 09:54 發表
Sorry. My son will study K1 in the next year (2008). I live in Fotan. Do you know the school bus will go to Fotan to pick up my son ?

Thanks a lot!

遲少少妳就會收到校車既資料, 放心, 一定安排到既.

:恭: :喜: :發: :財:
‹ 上一主題|下一主題