用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 優才今年多人報嗎?
樓主: hohoho888
go

優才今年多人報嗎?   [複製鏈接]

swarovski2011 發表於 18-7-2 09:35
懂得優化程序,有進步希望今年smooth啦
the only constant is change

chungque 發表於 18-7-2 15:25
其實我覺得所有誤會源於FirstWaiting同Waiting這兩個字。令家長誤會候補的一定要從First Waiting中挑選。其 ...
咁唔係叫一腳踏兩船咩
i meant ur example

assado 發表於 18-7-2 18:52
家長都一腳 三, 四船啦!
assume 你指hold 3/4 個offers, 而不是三四頭住家,你覺得咁做啱唔啱呢?

chungque 發表於 18-7-2 19:59
無錯啦!D家長就同你有同樣的誤會。已有男朋友再接受他人就話一腳踏兩船,都未出Offer何來一腳踏兩船?只係 ...
我覺得你的eg的女方用來形容家長貼切d,學校呢就像女仔的父母,阿女帶男友A回家吃飯,父母又不是100%滿意,於是叫阿女識下其他合眼O就帶回家看看,阿女又冇即時同男友A分手,男友A日日車出車入做兵,但最後阿女決定同另一個結婚

chungque 發表於 18-7-2 21:42
女方=家長
女方父母=學校
女方同另一個結婚=家長選了另一家學校?
我又係寫得confusing d, 不過只是路過吹水,睇得明就笑下,唔明就尤佢
‹ 上一主題|下一主題