用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 聖類斯收信了!
樓主: elaine10
go

聖類斯收信了!   [複製鏈接]

係 $500 註冊費, 不是首月學費
另外上導向班 ( 好似加埋 17 堂, 每堂一個鐘, 有中,英,數) 都只係收$300

我估今年都有過千人報, 因為我地都排 800 幾, 而 INTERVIEW 當天係我地之后仲有人報到
另外導向班係今個星期六開始 (開學禮), 小朋友一樣都係要出席的

我估導向班名額原本係預留給正取生上的,  但當有正取生沒去學校交留位時, 學校更CALL 部份備取生來上導向班, 而備取生必需完成整個 COURSE, 因為日後如有正取生放棄了學位時, 那些可以完成整個課程的備取生最後被取錄機會是很最高的!!

回復 hyfamily 的帖子

阿仔話, 老師已經教佢地返學上堂要點樣坐先為之正確...
另外今個星期六開始會每個小朋友派一本課文, 內有中, 英, 數, 而小朋友係有工作紙要做的 ( 我估都係小量工作紙吧...), 而工作紙係需下堂交回給老師

回復 Mybaby03 的帖子

最 like 學校低調, 而且在教學方面的確好有心
上次聽副校說, 小一,二其實仲係比小朋友去適應小學生活, 學校係會盡量去幫小朋友適應

副校話如果真係好想入讀聖類斯,家長可以keep 住寫叩門信去學校,因為學校大門係永遠係為家長和學生打開的。(即如位都會優先考慮真心想入讀既人->我估)
‹ 上一主題|下一主題