用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 点樣令小朋友講英文比較native?
go

点樣令小朋友講英文比較native? [複製鏈接]

參加朗誦班有效嗎?

42    0    0    0

回覆:little_yolky 的帖子

其實我囡囡由幼稚園到以架小二,學校大部分時間都係講英文,只是佢D口音都係好港式英文,我想佢講得好聽D,有無辨法?

引用:+本帖最後由+yfchoy+於+14-9-23+11:54+編輯

原帖由 yfchoy 於 14-09-23 發表
多謝你的分享

引用:You+can+check+the+effectiveness+of+audio

原帖由 eviepa 於 14-09-23 發表
You can check the effectiveness of audio book from the following case:

http://www.edu-kingdom.com ...
Audio book 係咪即是書連CD個D?thx! 我有睇過你post 過出來的愉快教學方法, I like it.

引用:Quote:tutik+發表於+14-9-23+15:14+回覆+ma

原帖由 yfchoy 於 14-09-24 發表
十分同意,現在出了很多英文故事連audio book,我都係全部將佢錄落IPOD比囡囡自己跟住本書嚟睇(雖然佢唔係 ...
我之前買咗set oxford reading tree. 張CD放埋一邊,以架聽你地講完,等我叫囡囡每日跟住呢讀先

回覆:MASAYA 的帖子

謝謝你們的分享!的確好有用。另我知更多。Yes.我個topic 只係話想改變囡囡的港式口音,以架試下用audio book.叫佢跟呢讀。其實佢英文唔差,只係口音比較港式

‹ 上一主題|下一主題