用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: kevinmame
go

2A & 2B [複製鏈接]

Dear ALL Parents

2A Classmates
1 Kevin
2 Arista
3.Hinson (家軒)

2B Classmates
1 Anson
2 Toby
3 Oscar
4 Thomas

我嗰日都會去

原文章由 HIN_bb 於 07-9-7 08:17 硐表
9月13日家長會,大家得唔得閒出席呀?

好呀!到時見,不過驚人多揾唔到你,你可以call我。:

原文章由 HIN_bb 於 07-9-10 08:15 硐表
大家可以見下面,到時一齊座

係喎,今年可成機慳D唔駛買燈籠 不過我兩個囝實唔放過我 因婆婆己比咗封利是佢哋買燈籠la

自動轉帳己交了,因要幾星期先可以生效,所以我快D交,因每個月寫cheque入數好麻煩,有時唔記得入數銀行要charge$100

原文章由 buklaylay 於 07-9-19 08:13 硐表
有呀! 係綜合藝術堂時做架! 我諗住掛响屋企度裝飾, 今年唔駛買燈籠...........

另外, 校車公司派咗自動轉帳申請表, 我仲未交去銀行呀......你哋呢?

...

如果落雨就冇節目,留係屋企算了。:-|

原文章由 HIN_bb 於 07-9-24 08:26 硐表
祝大家中秋節快樂,開開心心!
明晚大家去邊到玩燈籠呀

我囝囝都係成日寫漏手冊,佢話可上網check,但我唔同意佢講法,因寫手冊是學生既責任,唔可以太依賴,上網只是check有冇漏,佢做功課都唔會主動自己做,要我好長氣叫幾次先去做,明明只得兩三樣功課,佢可以拖住來做,做成個幾鐘先至做完,有次我太忙唔記得幫佢溫默書,佢又唔會自己溫,結果默得很差, 同佢溫英文默書仲慘,默十個生字要分兩日溫,每次溫5個字,咁佢都上唔到腦,要溫成個幾鐘,明明溫識咗一陣又唔記得,真係嘔血。晚晚D時間都好似唔夠用咁,有時朝早返學前都要同佢溫多次我先放心,佢仲唔開心話晚晚冇得玩,我就同佢講你呢間學校咁少功課你己經執到la,有D學校每日有6,7樣功課每星期默2次書,你仲唔駛睡添,你地小朋友會唔會要咁多時間溫默書?

Hin_bb,

係呀,佢做咗禮貌組長,可能今年佢乖咗D啦,上次取成績時班主任話佢好乖,仲有其它老師都讚佢乖咗,但仍時常漏帶東西回家,甚至揾唔返 ,英文己默過幾次書了,間中都有兩三個生可字幾深,所以佢好難上腦。

原文章由 HIN_bb 於 07-10-17 21:05 硐表
scso,

你仔仔英文有默書,我仔仔英文仲未有默書!
默書英文生字深唔深呀?
慢慢來啦,仔仔初初要默書可能未習慣自己主動溫習,
默多幾次佢就會自己主動去溫!
聽仔仔講你仔仔做禮貌組長!

...

賣旗通告昨天己收到,但午餐通告未有喎,校網要等咁耐至有得睇呀。

原文章由 龍舌蘭 於 07-10-24 15:35 硐表
沒收到賣旗通告喎....
另外, 留意11月午餐通告學校說都出了, 不過我尚未收到.多等一天再說.
學校網有問題, 無法進入.   致電學校,回應: 更新處理, 要等3-4星期. ...

評估

SaSa, Hin_bb,

聽囝囝返來講話你地昨天考中文好高分呀 ,我囝囝只考到65分咋 ,大家要繼續努力。

你囡囡考得幾好喎 聽囝囝嗰日考完返嚟講話好深呀,但諺語佢話幾好喎。

原文章由 龍舌蘭 於 07-11-21 16:27 硐表
女女有72(?) 分.
聽她說,今次考的範圍比較廣, 有些未教的題目也有考. 而且不是照抄書本,是考理解運用的! 遲些天收到試卷再驗正.
sasa同hin_bb就真係考得好好啦.
加油!! ...

[ 本文章最後由 scso 於 07-11-22 10:09 編輯 ]

再見

好開心咁有緣份係BK呢度結識到你地咁多位家長,時常可以交流學習,我囝囝今個月31号就係臻美既last day,作出轉校既決定真不容易,囝囝都有D唔舍得,希望以後有機會再交流一下學習與管教心得,多謝咁多位家長係呢年幾既分享。
‹ 上一主題|下一主題