用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 GC reader level 1
go

GC reader level 1 [複製鏈接]

GC reader level 1

請問有無媽咪用過這英語教材, 見現在Gifted child educational Group做promotion, BK會員加送一本成長書,唔知值唔值得買?

clickhttp://www.gc.hk/index_product_view.php?did=55669&didpath=/11879/55669&page=1&imgid=262478

Re: GC reader level 1

我的孩子十分喜歡,他的資料豐富,好易讀又有趣.  但是否與Easy to Read 相似嗎?

我有得出售. 售$400 90%新
元朗,屯門交收

wwinnie,

我有用緊,我都買左成差不多兩個月,我個仔都好鍾意,大女就無主力同佢睇, 我每次播CD同佢睇書,佢都會係到打本書,可能佢想指d字同圖掛,我覺得都唔錯,因為有生字學完,之後就學句式,然後再跟讀架,同內容都好實用都係生活化個種,我之前都有d字唔識,原來用腳尖行路叫TIPTOE,我d英文認真差勁...我下個禮拜睇埋farm已經睇完第一個round,因為我個仔依家先就,仲未識講好多野,不過我覺得佢係認得d圖同生字架,一句就肯定未得,不過GC有堂上會教點用同有GUIDE,可以睇3個round
我有自己做埋閃卡,可能就更加孰啦.所以可能咁BB好似比較鍾意睇本書,我一個禮拜有兩日比佢睇DVD, 平時都係聽.同埋d圖好大d字又大,我覺得好清楚,本書都好多野架,有玩有讀有唱。

不過我略為覺得書少左d,如果多幾本仲好,所以我都等緊level 2.

wwinnie 寫道:
請問有無媽咪用過這英語教材, 見現在Gifted child educational Group做promotion, BK會員加送一本成長書,唔知值唔值得買?

clickhttp://www.gc.hk/index_product_view.php?did=55669&didpath=/11879/55669&page=1&imgid=262478

CNCW,

我諗會有d似,不過就成套係1個家庭做主題,我覺得有d似peppa pig,比較warm d,easy to read我都有買左散裝紀幾本, 佢就係VCD同CD,同係厚皮,就比較貴d,我無記錯都要110本,如過無記錯好似都差不多.
GC reader就DVD同8本書,就分唔係厚皮面

CNCW 寫道:
我的孩子十分喜歡,他的資料豐富,好易讀又有趣.  但是否與Easy to Read 相似嗎?

cyanmama,

真的很多謝你的回應, 很詳細, 等我可以對這教材多好多了解, 謝謝幫忙!

請問你仔仔有多大? 你所自製的閃咭, 是否杜曼個種閃咭?

請問你售出未呀,有沒有加送一体成長書的

Dear Shirley

Have you sold it? If not yet, I am interested in it. Pls PM me or email me at [email protected]

Thank you
‹ 上一主題|下一主題