用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會九龍灣基樂小學 聖公會九龍灣基樂小學
go

聖公會九龍灣基樂小學 [複製鏈接]

Re: 聖公會九龍灣基樂小學

hi !!!

如果大家想睇返之前o既 post.............

可以click 呢度

我上星期尾已經開始冇比書亞囝帶返學lu, 淨係帶手冊同水, 小食咋...........因為亞囝話已經冇教書, 呢排都係睇電影。

Jimsalad,
係呀...........我比較懶, 所以少留言lor!
我囝出年升到小四o既精英班呀!我就覺得有精英班都幾好丫....老師可以因才施教, 我又唔覺個囝有壓力喎!可能仲未識驚, 不過我諗出年都要開始比佢返補習班先得喇!如果唔係驚追唔上.....

尋日我囝係學校歌唱比賽, 初級組拎到冠軍喎, 好開心呀!奬品係四盒朱古力百力滋。

jimsalad,
thankyou!!!

bo_bo,
咪好lor............你囡咩都同你講, 呢d唔係八, 唔好咁話佢喇!
唔通你想佢咩都唔話你知咩?係咪?

原文章由 BO_BO 於 13/7/07 09:00 發表
sami,

昨晚我一番到屋企, 阿囡已經話我知你阿仔拎左冠軍啦, 阿囡真係8得好緊要!!

HI !! ALL~~
學校班主任打左比我, 叫我地聽日下午1-4去班房拎假期功課, 佢話聽日全校老師都仲會返, 所以最好聽日拎喎..你地收到電話未?

原文章由 BO_BO 於 13/3/08 10:23 發表
上午學校會開緊急會議, 下午會公佈.  可能會個別call 我地.  今早我上學校網, 已經有個小box jump 出來, 至31/3上課...

HI!!
我個囝今年都係讀小四喎.....你囝讀邊班呢?唔知會唔會同一班呢?

原文章由 jennyaxa 於 7/6/08 21:40 發表
各位家長
你們好, 我才加入親子王國, 小兒讀小四, 請問有無家長子女一樣請小四?

我囝讀4B呀!不過可能以前曾經同班都唔定..............

原文章由 jennyaxa 於 8/6/08 15:37 發表

佢讀4C班, 是否同班呀!

Hi all ~~~

BO_BO,

係呀...我懶留言麻, 不過成日都有睇你地D 留言。

原帖由 BO_BO 於 08-10-6 21:21 發表
sami,

很久沒有見你出現啦!

不過拎唔到70分以上, 好似要參加加輔班喎....唔知係咪真呢?

原帖由 BO_BO 於 08-10-29 21:38 發表
唔洗驚, 校長都是想鼓勵同學能取到好成績!

我今日打左去唯一問, 如果係學校訂果D, 要下星期先有, 到時再通知喎..................效率真係好慢!

我今日都同囝著左冬季運動衫褲, 係條褲短左少少....冇計, 未有新校服攞..........都要著住先, 廢事凍親就麻煩。

原帖由 Jimsalad 於 08-11-10 21:12 發表
我尋晚已經講左可以著冬季校服, 但個仔又遊左雲無聽入耳, 竟然話唔敢換季, 驚學校唔比... 第二樣又唔見佢o甘聽話喎!

厚褸只要唔太花碌碌, 一般都唔會o甘嚴唔比著, 我仔有件褸都唔係淨色, o係手袖有另一隻色o甘, 都o ...

其實唔係一定要種, 我囝咁多年都未交過返學。如果你囡仍然想種, 可以去花墟買過盤花苗再種過。

原帖由 thunder_bunny 於 08-11-14 11:03 發表
早幾日咪拎左花苗返黎既~~
琴晚(只係1日) 見到佢已經................ 屎左一半
軟lai lai 咁~~ d 葉巢晒咁......
點算, 去買過盆 ??

BO_BO,

你囡係咪直升呀?成績OK嗎?

BO_BO,
唔緊要喇!唔係果班真係應該會冇咁大壓力O既....如果黎緊成績好, 再下一年都可以去返果班, 最緊要你囡冇唔開心啫.....

我囝都係果班...........最後一年係基樂喇!

原帖由 BO_BO 於 09-8-17 13:01 發表
Sami,

冇呀, 被人飛左出來, 問題出左係上學期, 佢大趺數十名(不是數名), 下學期努力追回, 欠數名才能直上, 不過都好的. 上學期衰左時, 跟以前的班主任和數位老師談過, 想找出原因為何下跌那麼多. 總結都是...阿囡唔 ...

PLS CHECK PM,
哈哈....你囡開心最緊要, 讀書都要開心先讀得好架!所以我好少比壓力亞囝, 總之佢自己搞掂就得, 我淨係會同佢講, 你付出幾多, 將來得到就會有幾多。

原帖由 BO_BO 於 09-8-17 16:08 發表
sami,

pls check yr pm!

BO_BO,
次次考試..你就會出現。你同你囡都要努力呀....
我囝聖誕前已經考完lu......

原帖由 BO_BO 於 10-1-6 21:15 發表
下星期考試啦, 各位努力!!!!

BO_BO,
上次呈分試應該考得唔係太好, 跟住總測追返小小...但名次就真係唔係咁好..激死我。我同佢講..最後一次呈分先黎搞差晒...實有影響喇!希望佢有機會面試時努力d sell自己喇!

原帖由 BO_BO 於 10-1-11 21:25 發表
Sami,

HA HA 比你發現左, 通常考試前個個WEEKEND我都被迫係屋企, 監督公主讀書... ... 所以比較無所事事便上網LAW...

你囝囝上次呈分得唔得呀??
‹ 上一主題|下一主題