用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 九龍華仁會選幾人面試?
go

九龍華仁會選幾人面試? [複製鏈接]

九龍華仁會選幾人面試?

如題

Re: 九龍華仁會選幾人面試?

我都想知   
我朋友話如果有得in收嘅機會都好大。

但外甥沒有特殊技能 , 也不是教有, 父母也不是校友, 要看他in時的表現了
mi_wong 寫道:
我都想知   

其實華仁並不是要收有特異功能的學生, 我朋友的兒子在華仁讀中二, 他說校內是沒有多少具特異功能的學生.

成日聽到d人話要2nd In. 唔知華仁駛唔駛呢??

點解唔直接打電話去問有冇第二次 in ?

2x :
你的囝囝也是17/3 in. 九華 ??

看來都好多人去九華interview 喎!
從各文章統計有 :
yygoodo
cman_li
wisely
卓卓媽
2x ??

還有無呀 ???

卓卓媽 寫道:
2x :

係也,17/2 11:30 in.   

mi_wong 寫道:
我都想知   

九華每年都 in 好多人, 但收好少......

2X 寫道:
[quote]
卓卓媽 寫道:
2x :

係也,17/2 11:30 in.    [/quote]

0華, 好熱鬧呀,只是在bk就遇上5個了,  外甥是10:30, 你幾號room呀?
5分鐘一個, 吾知開幾個室in. 呢?  

小彬彬
會in. 幾人呀

卓卓媽

準確人數我唔知, 但根據上年網友提供資料有得 in 既人好多, 十分鐘左右 in 一個, 幾間房同時 in...........

以往德信小學毎年有 30 人左右有得 in, 但自行考入九華只得 3 幾個人(但 2nd round 抽入去有二十幾人), 今年係咪咁我就唔清楚啦......

小彬彬 寫道:
卓卓媽

準確人數我唔知, 但根據上年網友提供資料有得 in 既人好多, 十分鐘左右 in 一個, 幾間房同時 in...........

以往德信小學毎年有 30 人左右有得 in, 但自行考入九華只得 3 幾個人(但 2nd round 抽入去有二十幾人), 今年係咪咁我就唔清楚啦......

等我計下數先, 假設開五個room, 10分鐘個, 一小時30個
午4小時可in 120個, 下午也in 120個,  哈哈, 如收60個, 四分一機會       (這只是我妙想天開的想法 )

華仁申請表上:
父母 + 兄弟 是校友 ---> 10+ 10 =20 分
小學校長推薦 -----------> 50 分
個人成就 ----------------> 40 分
additional remark -------> 40 分
面試 ----------------------> 50 分
======================
total                               200 分

幾分先會有機會入讀 ? 我想 150 分以上

卓卓媽 寫道:
[quote]
小彬彬 寫道:
卓卓媽

等我計下數先, 假設開五個room, 10分鐘個, 一小時30個
午4小時可in 120個, 下午也in 120個,  哈哈, 如收60個, 四分一機會       (這只是我妙想天開的想法 )[/quote]
祝大家好運啦.......

卓卓媽 寫道:

午4小時可in 120個, 下午也in 120個,  哈哈, 如收60個, 四分一機會       (這只是我妙想天開的想法 )

有見地!!

[quote]
cman_li 寫道:

有見地!!

Relax,不如先聽下華仁仔怎講自己學校。文句都很深

[quote]
cman_li 寫道:
Relax,不如先聽下華仁仔怎講自己學校。文句都很深
‹ 上一主題|下一主題