用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 華英中學面試信
go

華英中學面試信 [複製鏈接]

華英中學面試信

收到信嗎? 真係喜出望外, 剛今早收到信下午4時面試. 是否每位都有得面試? 請發表. :

Re: 華英中學面試信

想問你囝囝/囡囡 成績如何(如級名次?) ?

卓卓媽,

亞仔全級十名內, 在一個小區內學校算是ok啦! 我不是九龍城區的! 唔知要知名次有何作用呢? 你有揀華英嗎?

Presentation in chinese 請問有無人知是要做甚麼?     

kiu1229 寫道:
卓卓媽,

亞仔全級十名內, 在一個小區內學校算是ok啦! 我不是九龍城區的! 唔知要知名次有何作用呢? 你有揀華英嗎?

其實是想知什么名次才有得in, 我外甥本想報華英的, 他小學在在九龍城區, 現報了九華/qes, 也是十名內, 也擔心他沒有機會in

HI, ANYBODY KNOWS HOW MANY CANDIDATES WILL BE SHORT-LISTED FOR THIS INTERVIEW BY WAH YING COLLEGE??      

小兒31/3 14:30面試
shortlist 到已不錯了,看緣份啦

上年英文自我介紹, 中文小組討論, 考思考題.....祝大家好運.........
kiu1229 寫道:
Presentation in chinese 請問有無人知是要做甚麼?     

小彬彬

Hi!   
long time no chat!
小彬杉囝囝好嗎?

醒目開學勳章

我都想知呀 ,阿仔in 4:30, 我想今年都同去年差不多吧 ,
1)  Self introduction in english  
2)  Presentation in chinese ..... 真不太明白,是自備題目定學校比
3)  Group discussion  

小彬彬 寫道:

上年英文自我介紹, 中文小組討論, 考思考題.....祝大家好運.........[quote]
kiu1229 寫道:
[/quote]

catcatmom

囝囝成績大跌, 忙於補救.....

hidemode

hi! long time no chat!
大& 細小朋友都好嗎?

小彬彬
唔怪得你這排影都唔見,甘亞仔既野就睇緊d啦!不過華英係老牌名校,入左去,食左粒小型"定心丸",但不能"調"以輕心.

小彬彬 寫道:
catcatmom

囝囝成績大跌, 忙於補救.....

catcatmom

我巳經睇得好緊, 不過升中後發覺囝囝語文方面好有問題....正想法子補救......

小彬彬,
你好呀!
想問下去年是否申請的人都有得in呢?因為小女也收到信呀! 仲想問下有咩秘訣呢? 請指教下我,多謝.   

BAMUM88 寫道:
小彬彬,
你好呀!
想問下去年是否申請的人都有得in呢?因為小女也收到信呀! 仲想問下有咩秘訣呢? 請指教下我,多謝.   
唔係全部人都有得 in......但校長話似 band 1 既都會叫佢黎 in.........以我所見, 大部分人都有得 in..........至於秘訣就冇乜.....只要小組討論定 d, 多 d 發表恴見就 ok ga la...........

小彬彬 ,
多謝你比既寶貴經驗.

小彬彬:
你指的成绩大跌,是指分数还是名次?如果分数比小学时低了很多,不要太在意了,中学是这样的,我女儿在上智,成绩在七十多分左右,但全级排名在1-19/200内.所以不要太担心你仔仔的成绩,中学生活才刚开始,还有五年半的时间去追.祝你仔仔好运!

Market

小兒小六全班第六, 但係華英第一次考試全班第 19........主要是中文, 通識 和 普通話差不多全班最尾 5,6 名.......雖然數理科成績好好, 但整體成績被拉低...........

小彬彬

亞B既中文又目不忍到,唔通真係讀過男校都差D,但係英文&數,就高分D,所拉番高。普通話佢E+學緊PING音,經常好低分,不過就唔COUNT既!
‹ 上一主題|下一主題