用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖瑪加利大幼稚園 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 3) ...
樓主: Pochacco2001
go

讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 3) [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

Re: 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 3)

SaunderHung, Yiuma,
我個仔佢係帶左隔離組明日要帶既士多啤梨呀    自己既飯就到臨出門口至記起.. 唉.. 我已問左好多次啦.. 都唔明佢點解會咁既??? 有d 擔心佢以後要口述既野. 點算好... 但又唔可以唔信佢喎.

佢都有講 "唔可以只叫 "美女廚房"  
YiuYiuMaMa 寫道:
pochacco,
佢話要係學校煮黎食喎, 仲話佢地係"美男美女廚房".
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

Re: 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 3)

JoJo,Yiuma,
我問亞仔為什麼同學仔昨天要帶食物,而你要今天,亞仔話老師將同學分成幾組,各自負責帶不同的食物,有的同學負責在昨天帶,有的在今天帶,所以佢負責的是今天.

JoJo 寫道:
SaunderHung, Yiuma,
我個仔佢係帶左隔離組明日要帶既士多啤梨呀    自己既飯就到臨出門口至記起.. 唉.. 我已問左好多次啦.. 都唔明佢點解會咁既??? 有d 擔心佢以後要口述既野. 點算好... 但又唔可以唔信佢喎.

佢都有講 "唔可以只叫 "美女廚房"   [quote]
YiuYiuMaMa 寫道:
pochacco,
佢話要係學校煮黎食喎, 仲話佢地係"美男美女廚房".
[/quote]

jo,
o吾駛擔心喎, 呢d就係訓練law, 佢都係失一次手je, 慢慢練o下就得架啦, 老師又o吾會鬧o既.

JoJo,
你唔駛太擔心的!我囡囡到現在K3都係咁的,所以好少問題!小朋友係咁的,比多D時間他啦!
------Pochacco2001(Ming)------

衰野,
快d check o下pm啦.

衰野,
我昨晚已經check左了!亦都覆o左你了!哈哈!
------Pochacco2001(Ming)------

剛睇完聖誕祝福禮DVD,見到d小朋友喺台上表演,真係有板有眼,好得意呀

anny,
我都借o左隻dvd!

醒目開學勳章 王國長老

YiuMa,
昨日終於相認啦    (有點突然, 唔識得比反應你添 :-| )

有冇影相呀.. 佢地d 作品好掂呀   

Pochacco,
哎呀.. 我唔記得借碟添   
主愛我

JoJo,
唔緊要啦!星期三再借囉!

嚟緊嘅星期五就要交報告啦, 囝囝盤花仲未開呀, 仲有幾日咋 ....., 唔知係咪近排天氣乾燥, 最下邊嘅葉開始有d黃啦, 希望可以開花啦.

Jojo,

I met Ms. Mak last Friday.  She said the boys/girls forget to bring rice for last week event.  But they are very clever that they did think out solutions to get help from helpers at School.  I am appreciated on their problem solution.  Forget to bring rice is not that important, at least they could do something after the problem and solve it out afterward instead of just seating.  Ms. Mak said they solve it in team work .........     

Don't worry.....

Pilita

醒目開學勳章 王國長老

Pilita,
係呀.. 星期老師都有講呢件事比我知. 係一個好好既經驗黎家..

仲有, 明日佢地會係台上宣傳健康飲食.. 老師叫我有空回校看一看.. 仔仔係咁叫我返去..   你知唔知, 佢地有一首健康飲食至叻星既兒歌   係佢地成班小朋友作家
主愛我

JoJo ,

I know the song... But Nikki did not tell me they will do the presentation!!!!!!!

Pilita

醒目開學勳章 王國長老

Pilita,
不如你問下Nikki, 因原先係Friday 宣傳, 昨日收到老師來電改在明日呀..

我相信個仔好想我去, 因佢係咁叫我請假去睇佢
主愛我

請問係學校果web site, 邊度可以搵到最新vcd d no呀? thanks!!

醒目開學勳章 王國長老

mandyyuen,
你入到校網揀匯愛小組=>家長資源中心
那兒有借閱圖書及借閱光碟既update list
mandyyuen 寫道:
請問係學校果web site, 邊度可以搵到最新vcd d no呀? thanks!!
主愛我

Jojo,

Nice to see you this morning.   Justin present very loud and he is so brave this morning on stage... :-|

Pilita

各位,
你們交o左盆花未呀?我見今日都有人交o左了!仲開o左好大朵花添呀!我個盆都仲未開呀!

盆花係咪一定要攞返去呢?
‹ 上一主題|下一主題