用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖瑪加利大幼稚園 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 3) ...
樓主: Pochacco2001
go

讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 3) [複製鏈接]

Re: 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 3)

JoJo,
我又要!整好俾多份我啦!thanks!
------Pochacco2001(Ming)------

Re: 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 3)

你哋真係好有心機, 我自問對整野食無乜天份, 平時煮餸都係求求其其(唔見得人 ), 所以上星期我無幫囝囝準備(其實我係唔記得咗 ) .....

想問下你哋以往家長會成個過程用咗幾多時間? 需唔需要等?

醒目開學勳章 王國長老

Pochacoo,
Okay

anny,
家長日.. 我過往經驗.. 可能我早到.. 係要等一等既. 但等其間, 我可以睇下個仔既File (每個小朋友一本).. 仲有學校相片.. 唔錯呀.. 其實我見佢地安排係on schedule.. 唔會等太耐.. 放心..  

各位,
親子大旅行去大棠荔枝山莊.. 呢個地方我好想去.. 好大, 好多野玩.. 仲有今次係可以2個大人同一位小朋友去.. 即我一家三口都去得..    

學校安排大家一齊食午餐, 唔錯喎.. 可以食飯時同其他家長傾下計.. 幾好呢 期待今次既旅行.
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

醒目開學勳章 王國長老

pilita, Saunder, YiuMa,

想問下你地今日有冇帶食物回校.. 星期二晚同個仔Pillow Talk時, 佢講我知要係英文堂那天要帶食物回校, 要自己整, 不能就咁買既.. 我仲半信半疑..

但我見學校手冊有講今期係講健康飲食.. 同埋昨晚個仔又提.. 於是.. 今日整左三文治回校.. (麥包+芝士+火腿+生菜絲).. 老公好有心機, 仲砌到細細件, 加埋牙籤方便拮黎食 亞仔昨晚已自己整左一次, 好開心. 今朝一見個盒又開心咁笑住拎返學校.
主愛我

JoJo,
無呀!聖誕節後話要帶聖誕卡給老師做教具,前幾日仔仔又話要帶圓形食物到學校.

jojo,

親子大旅行這次我們不參加    大棠荔枝山莊去年11月我一家三口先跟主日學的同學仔和老師去過.無我想像中好,可能季節問題,地方不是大,蚊蟲又多

Jojo,

No!!!!        

Nikki did not tell me and so she has nothing to bring today.  Her classmate (one of a smart boy I think) did not bring any food today also??????   

I will ask her after she finishs the school today........

Pilita
JoJo 寫道:
pilita, Saunder, YiuMa,

想問下你地今日有冇帶食物回校.. 星期二晚同個仔Pillow Talk時, 佢講我知要係英文堂那天要帶食物回校, 要自己整, 不能就咁買既.. 我仲半信半疑..

但我見學校手冊有講今期係講健康飲食.. 同埋昨晚個仔又提.. 於是.. 今日整左三文治回校.. (麥包+芝士+火腿+生菜絲).. 老公好有心機, 仲砌到細細件, 加埋牙籤方便拮黎食 亞仔昨晚已自己整左一次, 好開心. 今朝一見個盒又開心咁笑住拎返學校.

JOJO,

I could go this time as I am expecting my second baby in April.  It is a long way to go via bus and I already always tire now......

I will join the next year trip.

Pilita

JoJo 寫道:
Pochacoo,
Okay

anny,
家長日.. 我過往經驗.. 可能我早到.. 係要等一等既. 但等其間, 我可以睇下個仔既File (每個小朋友一本).. 仲有學校相片.. 唔錯呀.. 其實我見佢地安排係on schedule.. 唔會等太耐.. 放心..  

各位,
親子大旅行去大棠荔枝山莊.. 呢個地方我好想去.. 好大, 好多野玩.. 仲有今次係可以2個大人同一位小朋友去.. 即我一家三口都去得..    

學校安排大家一齊食午餐, 唔錯喎.. 可以食飯時同其他家長傾下計.. 幾好呢 期待今次既旅行.

JO,
等你o既食譜呀. thanks.
隻女冇同我講要帶野食返去喎, 一句都冇提tim.

醒目開學勳章 王國長老

pilita,
Congratulation that you have a baby!     

Niki一定好開心
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

Saunder,
聖誕咭的確有.. 但冇講要帶圓形食物..  
主愛我

Hello all  

親子大旅行去大棠荔枝山莊---我一家三口都去, 不過到時個肚蘿咁大, 我估唔怕掛  

我尋日借左隻11/12月生日會睇, 個女睇得好投入  

Hi all,

親子大旅行, 我就考慮緊去唔去好, 我當然想帶囝囝去, 但我仲有個細囡, 佢成隻樹熊咁, 無可能放低佢, 所以一係就一齊去, 一係就一齊唔去, 仲諗緊 .....

另外, 想問問上次學校派嘅借書list, 活動光碟只係到11月, 咁12月或之後的活動光碟會唔會再update? 還是要親身去先借到?

dorchiu,

你大住個肚都同囡囡參加旅行, 真係廿四孝媽咪, 係呢你預產期幾時?

JoJo,

唔該晒.

JoJo 寫道:
anny,

anny,
其實家長會的時間只須15分鐘!因為每15分鐘就約見一位家長的!

SaunderHung,
你仔仔話帶圓形食物係星期一的事,校長向上星期五叫小朋友放假向超市搵米餅(健康食品),然後星期一帶返學校!
------Pochacco2001(Ming)------

anny,
學校會update list的!你只要上學校網就知道number,唔一定要返去借的!

各位,
親子旅行係每一年都會去的!上年去音樂農莊,好好玩!

Hi all,

請問有無人知今日學校有咩活動呢?我昨天見到禮堂放左table and chair.

Thank you.
[img align=left]http://b4.lilypie.com/SJgSp8.png[/img] [img align=right]http://tickers.baby-gaga.com/t/dogdogcbu20051120_-8_My+2nd+child+is.png[/img]

今日係咪美食嘉年華呀?
邀請左d家長返學校示範整野食.

YK

你有冇借生日會睇, 我見到嘉靜玩遊戲  

醒目開學勳章 王國長老

yk,
YES..唔知有冇邊位家長返左去做試範呢
yk 寫道:
今日係咪美食嘉年華呀?
邀請左d家長返學校示範整野食.
主愛我
‹ 上一主題|下一主題