用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! – Part 3 ...
樓主: mamamui
go

大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! – Part 3 [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! – Part 3

一家三口 > 今日又5見jennie 既   

醒目開學勳章

Re: 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! – Part 3

[size=xx-small]c[size=x-small]a[size=small]l[size=medium]l[size=large]i[size=x-large]n[size=xx-large]g [size=x-small]j[size=small]e[size=medium]n[size=large]n[size=x-large]i[size=xx-large]e[size=large] [size=x-small])[size=small])[size=medium])[size=large])[size=x-large])[size=xx-large])

醒目開學勳章

真堅新國民 > 你是不是舞蹈校隊呢

adrianma > 可5可以講adrian既粒粒係點樣, 什麼是致敏原, 要點至會散呢

醒目開學勳章

adrianma  > 開頭你答完我都 睇埋呢個message.... 會5會係熱痱呀 好似莫名其妙呀呵, 冬天喎   

醒目開學勳章

lam's mother > 我囡今年未開齋, 佢舊年開始, 番北風&凍會起風懶 touch wood   bk 好邪架

ball > 我囡會全力以赴, 跳到最好架喇 查實佢都係前2日至醒悟原來5係係學校表演   

敏感呢家野真係好鬼煩, 亞囡皮膚似乎好d 之際, 今年又黎個鼻敏感 :evil:  :evil:

K2F > 亞囡今日又收到一份聖誕禮物

醒目開學勳章

Jennie 寫道:
撞鬼今日收到懇親會o既vcd, 又懞又跳!!!    

我冇收到既

醒目開學勳章

Jennie 寫道:
會唔會又放錯書包呢??前個星期五, 我都收錯人家本功課, 到最後, 我都係用白紙做o左功課就算....

不嬲都冇特別留意本簿係米亞囡名tim   

醒目開學勳章

我一直都諗住今晚會去架, 小朋友最開心, 又開party

醒目開學勳章

我老公話去菲律賓至驚比人"老笠"同食物5乾淨, 所以1次都冇去過 但我好想去

醒目開學勳章

adrianma > 聖誕晚會果晚同亞囡影相時又係比人遮左, 就係我最無助既時候, 不遠處傳來............極雜 極雜 極雜 極雜............既聲音, 望一望(心諗邊會有記者黎呢 ) 哈哈! 今次又有救喇, 我索性連機都熄埋    

我遲左少少入場, 坐尾2行 :-|

adrianba > 唔該晒

醒目開學勳章

亞囡睇到新聞話學校地震喎

醒目開學勳章

尋晚亞囡都玩到傻晒, 多謝朱maymay, zzss, jennie 及有份出心出力, 勞苦功高既媽咪

醒目開學勳章

朱MayMay 寫道:
想問吓學校幾時開始上返D課外活動 ? e.g. 英語樂園

今日都有啦

醒目開學勳章

jennie/jade > 亞囡話今日d 電子琴 short short 地, 佢地彈左1陣, 跟住到老師彈就冇聲, 姐姐入黎都搞5掂, 10部都冇聲喎, 報料完畢!

醒目開學勳章

朱MayMay 寫道:
購物情報 !!!

times book shop 有1set CLASSICAL MOVIE DVD (8DVD Boxset) ,有人入面做, 買$100 set, 有 snow white,pinocchio,bambi,cinderella,dumbo,alice in wonderland,fanatasia & peter pan  8 stories ,英語 & 普通話,都幾底 !
http://www.times-book.com 有試睇
有興趣pm話我知, 我比個電話佢

website 找5到相關內容   

poor owen   現時有冇d 咩方法suggest 可以抖正不致於惡化架

醒目開學勳章

zzss 寫道:
[quote]
ConnieBaby219 寫道:
Kirima , jade

橙/蘋果燉多少時間?
謝謝你們 :wink:

connie,
第2張相,你個囡是否在倒立? [/quote]

呢條簡單d, 等我答啦
應該係側手"番", hailey 玩體操架

connie > 希望我冇8錯

醒目開學勳章

Kirima 寫道:
黃師母精通法文, 德文, 意大利文多國語言, 果真犀利      [quote]
Mrs.Yellow 寫道:
BONJOUR!
GUTEN MORGEN!
BUONA MATTINA!
[/quote]

kirima > 你識分係咩文都5弱喎, 我連分辨都未曉   

醒目開學勳章

Adrian媽媽 寫道:
CCheng,

父母學堂曾講過5同目的用5同獎勵表, 其實家裡已有1-2個, 那麼再set會否無效或太多呢 ? 因阿囝實在有太多地方需要改善啦..

慢慢來啦, 做左最concern 果2樣先啦, 一下有太多獎勵d
o靚5會心足架 咁果1-2個adrian 得到應有的獎勵未, 如未, 會否target set 得太高呢? 又或是份獎勵並不是adrian 最渴求架呢?
target 起初時最好令目標容易達到, 另: 獎勵≠昂貴的物品或太難安排的活動又或者你不大願意的獎賞.

醒目開學勳章

冇將部份小朋友學費的自動轉賬資料交比銀行===> 這點不足為奇, 但它有要求你交多嗎? 由10月到e+都冇扣既話, 理應銀行會多左5xxx 蚊

醒目開學勳章

connie > 過獎喇, 你千期5好欠佢野, 隔9條都會叫你
有時就係好尷尬, 見到識既人離9條街都會紮行馬大大聲叫人, 有時1句"姨姨" "叔叔" , 人地都未必有即時反應, 佢就繼續叫人地望佢為止
‹ 上一主題|下一主題