用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 根德園06 K2家長請進 [Part 2]
樓主: 小B維維
go

根德園06 K2家長請進 [Part 2] [複製鏈接]

Re: 根德園06 K2家長請進 [Part 2]

inhinmama

仔仔也有攞本書讀比我聽, d字真係識讀, 真係好開心.  

LamLam

12月1日係要換晒冬季校服...........around 11月中可以換冬季校服

bonnieandtung 寫道:
jennchung,

Thank you![quote]
jennchung 寫道:
12月1日可以換冬季校服
[/quote]

你Cyrus真係乖,識得自動波
我亞Jeff生性有d"古或",check小d都側側膊,表面上好似拾下拾下,但後來我發現其實佢心中好清醒,答我時仲識避重就輕tim ,都唔知係咪大肚時在學校對得d古或仔多呀!長此下去都唔係辦法,佢大左又醒左時我肯定check唔到,都唔知點算
Cyrus123 寫道:
昨晚阿仔突然從sch. bag拿出英文書"On my way home.",朗讀起來!雖然aeroplane音發不準,但見佢一頁一頁認真咁一句一句讀,真係好佩服d幼師,平日reading,只是我讀,佢唔識字架    開始見到kv的魔力lar   
btw,阿仔話每題讀2次,eg.Draw 3 squares. Draw 3 squares.但讀得好快ga.

mcheung 寫道:
Please be reminded that Next Mon (13/11) is Principal's Special Holdiay..............
[size=x-large]仲有,假期之後(14/11)就開始考試.

簽名被屏蔽

HI ALL K2O MAMA:

請問明天是否要帶橙色蓋

簽名被屏蔽

nicki 寫道:
cyrusma, gracechung
我都覺得教佢地去獲得成功, 同教佢地面對失敗, 同樣重要

nicki
係呀..佢地開始大個..會面對好多困難架啦...而家一定要佢地識得面對失敗啦,等佢地明白咩叫失敗乃成功之母   
nicki 寫道:

gracechung:
你過獎lar.Cyrus只是半自動波!佢晚晚6點半左右就call我話:mami我隻手好倦呀,唔做功課得唔得呀?但同時,我已hear到99在佢側邊喝令佢快d做!
佢又成日扮失憶    不過,d戲差,成日比我同hb迫佢諗真d再答過
你阿Jeff是大智若愚呀 你得閑代下課,緊貼民情,對同仔過招有幫助架 D學生d潮語同玩意幾乎日新月異   [quote]
gracechung 寫道:
你Cyrus真係乖,識得自動波
我亞Jeff生性有d"古或",check小d都側側膊,表面上好似拾下拾下,但後來我發現其實佢心中好清醒,答我時仲識避重就輕tim ,都唔知係咪大肚時在學校對得d古或仔多呀!長此下去都唔係辦法,佢大左又醒左時我肯定check唔到,都唔知點算   

Agree ah, wa))) kv好多叻mami   
ArgusMum 寫道:
nicki
係呀..佢地開始大個..會面對好多困難架啦...而家一定要佢地識得面對失敗啦,等佢地明白咩叫失敗乃成功之母    [quote]
nicki 寫道:
[/quote]

我有少少混淆,上次顧問話可能係第11個syllabus週先做assesment,我mark低左應該係11月27日0個個星期

docomo 寫道:
[quote]
mcheung 寫道:
Please be reminded that Next Mon (13/11) is Principal's Special Holdiay..............
[size=x-large]仲有,假期之後(14/11)就開始考試.[/quote]

inhinmama,

看了你的留言, 才問琪琪, 佢先話要帶, 謝謝報料

[quote]
inhinmama 寫道:

請問明天是否要帶橙色蓋

Hi all mums,

係呀....我都mark了11月27日開始wor , 是否今年會早些做assessment呀

仲有...好似都唔知要同佢温d嘜    , 個個星期kv都會有mental,中黙, 英黙, homework, classwork做, 都唔知仲要温d嘜好

Elsamouse 寫道:
我有少少混淆,上次顧問話可能係第11個syllabus週先做assesment,我mark低左應該係11月27日0個個星期

[quote]
docomo 寫道:
[quote]
mcheung 寫道:
[size=x-large]仲有,假期之後(14/11)就開始考試.[/quote][/quote]

叻Cyrus123, 叻Argus Ma & all 叻 KV Ma,

叻媽唔易做, 時間, 精神, 愛心....一一要奉上, 願所有KV仔女聽教聽話...   

Visa:

但是否一定要橙色蓋, lettice 話一定要橙色蓋!!

inhinmama

inhimama,

係呀, 佢只係話一定要橙色樽 , lettice 話一定要橙色蓋 , 咁.....我一陣走去supermarket看看先...

Visa:

但是否一定要橙色蓋, lettice 話一定要橙色蓋!!

inhinmama

我諗都係默下書,畫下圖,認下字卡咁啦 [quote]
visa 寫道:
Hi all mums,

係呀....我都mark了11月27日開始wor , 是否今年會早些做assessment呀

仲有...好似都唔知要同佢温d嘜    , 個個星期kv都會有mental,中黙, 英黙, homework, classwork做, 都唔知仲要温d嘜好

d細路扮失憶個樣會好得意,Cyrus MaMa睇你留言覺得你d脾氣應該幾好     
我EQ低,我會
生左亞仔之後,先發覺自己的EQ咁低,d老人家仲叫我生多個,我驚我命都短幾年 [quote]
Cyrus123 寫道:
gracechung:
你過獎lar.Cyrus只是半自動波!佢晚晚6點半左右就call我話:mami我隻手好倦呀,唔做功課得唔得呀?但同時,我已hear到99在佢側邊喝令佢快d做!
佢又成日扮失憶    不過,d戲差,成日比我同hb迫佢諗真d再答過
你阿Jeff是大智若愚呀 你得閑代下課,緊貼民情,對同仔過招有幫助架 D學生d潮語同玩意幾乎日新月異  

我都係經常睇到留言先識問個仔係咪要帶野返學,KV媽咪真係要多d報料幫幫忙      [quote]
visa 寫道:
inhinmama,

看了你的留言, 才問琪琪, 佢先話要帶, 謝謝報料

[quote]

請問明天是否要帶橙色蓋
‹ 上一主題|下一主題