用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有沒有聽過米雪爾舞藝坊?
go

有沒有聽過米雪爾舞藝坊? [複製鏈接]

有沒有聽過米雪爾舞藝坊?

如題. 在tko及彩虹都有,我諗住比個女去上芭蕾舞,但想聽吓各位媽咪有無咩評語.好唔好?
MamaKate

Re: 有沒有聽過米雪爾舞藝坊?

真係無人聽過?
MamaKate

之前有好幾個topic都有講關於呢間舞蹈學校,comment唔錯,讚多過彈,聲譽都應該唔差!你試下seach米雪爾舞睇下可唔可以搵返d舊topic呀!
豬仔兔

Mamakate,

阿囡在3-4歲時在這裡學過芭蕾舞, 老師教得好好嫁, 每年都有表演, 你睇下以下網址, 參考下啦   

http://www.micheldancingstudio.com/index2.htm

我個女現在系將軍澳學緊中國舞, 老師教得都幾好, 不過搬左新地方,就比以前細好多

Good !    

間野好唔好我唔知! (點會知啫, 如下!) 但我覺得reception個ee好唔掂囉!

事緣我上星期六同個囡去試堂, 佢話, 試堂無得倍! 咁, 佢地間房又係密封, 連想係門口裝下都唔得......我個囡得3歲, 送左佢入房, 佢點學, 跟唔跟到, 反應如何, 老師點教, 咩都唔知! 大d都話吖, 佢咁細, 上完堂我問佢都問唔到架! 我解釋俾ee聽, 佢淨係叫我個囡試完堂問下佢喎

個囡試完堂, 咁, 我都想知個囡跳成點, 係咪!  唯一既方法就梗係捉個老師嚟問亞囡跳成點啦! 但當日除左試堂既小朋友, 其餘都要留多10mins 練習表演, 咁我咪同reception ee講我等miss出嚟問兩句囉! 個ee刹有介事咁話要入去問下老師得唔得!!! 我叫佢唔好騷擾個老師上堂, 10mins啫, 我等得! 個ee又話, 咁老師之後有堂嘛!  "吓?! 問兩句都唔係唔得呀!"  佢先無出聲……..

問到另一個老師, 佢話亞囡表現ok, 第一次上堂都跟到一半咁啦……..

個reception ee又唔問下我地有無興趣, 要唔要睇價錢章程諸如此類! 直頭厭我地煩, so都唔so我地……..我都仲有叫個囡同ee講聲byebye先走, 細路囡咩都唔知, 仲要佢繼續呢d禮貌既行為, 唔可以受大人影响到……………

查實亞囡上堂時, 我就係房門口, 成日聽到個囡笑得好開心, 心諗, 當玩就算勒, 見近近地! 因為都唔知佢地點教….但係, 我覺得好受氣囉!

all, 我真係想知您地點知個老師教得好? 睇又睇唔到, 裝又裝唔到, 唔問又唔講 (幾乎連問下都唔得!)    

我本人都係呢間學過...ms wong都教得ok o既...佢好快就知你跟唔跟到!! Ms Wong對D學生好好...好盡心地教每個學生...由於咁o岩我要另一邊表演 so係o度學o左2個月咋!!

to meowross:

好多小朋友都係3歲開始參加課外活動班,都係小朋友自己去學架啦,最緊要係小朋友學得開開心心。你夾硬要陪住佢,佢又點會學識自立呀?只會令小朋友唔專心。你咁想陪個小朋友,可以去參加playgroup或者親子班,咁樣咪唔駛咁勞氣囉!!

我阿女@米雪爾舞藝坊學中國舞,學得好開心,舞蹈考試成績都好好。

阿女以前都o向其他學校學過跳舞,我覺得佢而家學得更加開心。

meowross,
我囡囡都o係米雪爾學緊芭蕾舞喎!但係報名時個姐姐好有耐性答我好多問題...重同我囡囡試著埋芭蕾舞鞋添!佢返得好開心喎!佢重話比我知,有時佢頭髮條橡筋鬆左,老師會幫佢整返好添!老師都好有耐性喎!可能係o岩o岩遇到個冇耐性的ee令你有不快的經驗啦!

係呀!我囡囡都學左2年多,之前係王仁曼,以為係最好but吾知係吾係有比較或什麼原因,考試成績只係pass,個老師仲話係條件問題,攪到囡囡好hurt.之後朋友介紹我地而家係梁玉潔到學,囡囡話有本畫冊跟住學好鍾意,佢連續兩年都考distinction,仲有獎學金,而家好開心,有時攞本畫冊出黎跳比papa同我睇,教我地點讀d動作既名,所以最緊要囡囡學得開心同有成功感,我好多謝介紹我既朋友.         

OK . my daughter learn chinese dancing at there. The teacher is very professional toward a 3-year-old child. The reception woman is a new employee who is not a professional reception!   
‹ 上一主題|下一主題