用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有冇畫班介紹?? 最好在荃灣.謝!!
go

有冇畫班介紹?? 最好在荃灣.謝!! [複製鏈接]

有冇畫班介紹?? 最好在荃灣.謝!!

如上.

Re: 有冇畫班介紹?? 最好在荃灣.謝!!

Pls check PM.  That is in Tsuen Wan.  

簽名被屏蔽

Hi Summer,
Could you PM me the painting class in Tsuen Wan, I want to enroll for my son.
Tks

Hi Summer,
PLEASE PM me Tks

Hi Summer,

I also want to have more information. Please pm to me.

Thanks

Summer,

Please pm the information to me. Thanks!

Hi Summer

Would you please also pm to me.  Thanks.

Dear all,

唔好意思, 原來咁多人想要資料.  啱啱先知. 已PM各位了.

不過我知果間都係copy畫的, 他們要求小孩打好個底.  但不是在南豐那邊的.  

開頭我好抗拒copy畫的. 正正是嘉理子的原因, 但我仔上了一段時間, 我發現他填色時會自動加影. 我覺得對我個仔係有一定程度的影響.

通常他們每隔一段時間會有一堂叫視覺藝術課.  這堂會用不同形式去剌激小朋友的腦袋, 引發他們創作.  而只有這堂, 每個學生的作品都是不一樣的.  當然有主題的限制啦.

地址: 創x書畫院
        豪輝中心一樓 x鋪 (去到最尾的)

janhart,

Thanks for sharing your experience, I am sorry I cannot type Chinese in the Office.

We take the early morning session on Sunday, which has about 5-6 students in a class.  However, there are also 5-8 studen in the same room, but they are looked after by the other teacher.

I understand that many people prefer their kids to do other activities during weekend.  However, if possible try to arrange your kid to join the class in weekday.  

I've been told there is one class that only has 3 student because of weekdays.  So you know the teachers can well train the the studen when there is less people.

Good luck to all of you!

janhart 寫道:
[size=x-small]Summer o既囝囝就好啦,等我講0下我o既經驗,我囡囡0係"創x書畫院"學過,不過學唔倒野,佢地一班人超過20幾個學生,如果我一早諗下就會知道,超過20幾個人,老師根本無可能可以逐個學生教,所教0既又係好行貨,依樣畫葫蘆,學生o既畫好似倒模一樣。南豐中心就我觀察,同其他媽咪傾,原來除左一至兩間外,機乎所有教室(包括剛剛講0個間"天x美術工作坊"),都係0係"創x書畫院"教過後自己開教室o既,教畫模式一樣,又係咁多人,價錢又係好低(創x唔低),有無留意最後大多數係要學生用黑筆(大marker)將主題勾劃番個粗線條出尼,線條分明,一定靚啦。我囡囡後來去左另外一間學畫,嘿,都0係南豐中心,一班最多5至8人,囡囡係有明顯進步,冇0係"創x書畫院"囉。

janhart,

請問你囡囡係邊間學呀, 可否pm詳細資料俾我呀??
janhart 寫道:
[size=x-small]Summer o既囝囝就好啦,等我講0下我o既經驗,我囡囡0係"創x書畫院"學過,不過學唔倒野,佢地一班人超過20幾個學生,如果我一早諗下就會知道,超過20幾個人,老師根本無可能可以逐個學生教,所教0既又係好行貨,依樣畫葫蘆,學生o既畫好似倒模一樣。南豐中心就我觀察,同其他媽咪傾,原來除左一至兩間外,機乎所有教室(包括剛剛講0個間"天x美術工作坊"),都係0係"創x書畫院"教過後自己開教室o既,教畫模式一樣,又係咁多人,價錢又係好低(創x唔低),有無留意最後大多數係要學生用黑筆(大marker)將主題勾劃番個粗線條出尼,線條分明,一定靚啦。我囡囡後來去左另外一間學畫,嘿,都0係南豐中心,一班最多5至8人,囡囡係有明顯進步,冇0係"創x書畫院"囉。

hi janhart:

我囡囡現於旺角學畫,但地點比較遠,可否提供您囡囡學畫地址,謝謝!
Ying MaMa

‹ 上一主題|下一主題