用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 珠心算 ~ 過來人請進
go

珠心算 ~ 過來人請進 [複製鏈接]

珠心算 ~ 過來人請進

請問k3 先學珠心算, 會否太遲? 我見"天x"章程每級都要學7個月, 係咪真係要讀足7個月先可升班?

Re: 珠心算 ~ 過來人請進

珠心算
@詳情@
珠心算班好介紹@詳情@

lilianfwh
我想要實際資料, 吾係廣告. 吾該.

公文數又如何呢? 順便問: 女女IQ report 跟進成點呀? 我估佢未必需要珠算, if her IQ is superior

Hi,

I just enrolled "Tin Ping" for my son.  I don't know whether this is good enough.  But the fact told me that they didn't change teacher frequently which is oppose to the centre I joint for my son in the past.

Little Tin Che

嘉晴媽咪
單看 IQ test 報告, 我小朋友係數理方面都有14x 分, 而心理學家建議如想小朋友數學更上一層樓, 可以找一些有動感, 節奏快教學方法, 而我小朋友以前係學公文, 所以現在想試下其他.

p.s. 係吾係 superior 都應不斷進修訂  

loverbaby:

K3學珠心算絕對不遲.  我女兒k2開始於"天平"學"手珠I",
全期6個月進度比較慢.  完結後想升先修班都唔得,  一定要
K3 下學期,  現K3上學期一定要先讀"手珠II" (不是看你學習進度升班)
我會建議K3 下學期讀先修班(只須3個月) 再升基礎班比較實際.  (但必須在家要溫習)
整體上"天平"不差, 女兒亦很喜歡, 只覺大部份時間都是重覆溫習口訣(全期6個月都不會教用算盤), 有點兒浪費金錢.     
‹ 上一主題|下一主題