用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 如果想下年9月入讀救世軍既幼兒/稚園,而家先報名是否已 ...
go

如果想下年9月入讀救世軍既幼兒/稚園,而家先報名是否已經太遲? [複製鏈接]

如果想下年9月入讀救世軍既幼兒/稚園,而家先報名是否已經太遲?

本人心信選擇是救世軍禾輋幼兒稚園

Re: 如果想下年9月入讀救世軍既幼兒/稚園,而家先報名是否已經太遲?

你好,要睇下你想揀個間園多唔多小朋友報喇!! 因為我個仔個陣時就大約2歲就遞申請表喇!! (小兒就讀救世軍海富幼兒園)  

+3金熱血 貢獻勳章

Re: 如果想下年9月入讀救世軍既幼兒/稚園,而家先報名是否已經太遲?

幼兒園 or 幼稚園.  係唔同的.

幼兒園 一早接受報名 [所以可能已經遲咗]. 幼稚園通常係九/十月先至接受下一年度的報名[所以可能ok]

直接打去學校問啦.

laurat 寫道:
本人心信選擇是救世軍禾輋幼兒稚園

朋友講,救世軍荃灣幼兒稚園要等成2年有多架, 所以我仔未夠2 months, 我已經報佢報定名la.

, 我已經太遲了

laurat,

都唔係o既,你可以試下報名先!!到時d老師都會話大約o既情況比你知ga!!!

係就係遲

照報la. 我囡囡今年6月先報名 (因為之前遲遲未能決定讀唔讀 nursery), 今年10月就返得學啦 (插班, 因為囡囡要等2歲先返得 n1).

我咁快有位係因為有人搬屋, 所以有一個位剩出黎呀 (好彩~).
‹ 上一主題|下一主題