用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 9月入讀將軍澳天主教小一ge家長入黎傾
go

9月入讀將軍澳天主教小一ge家長入黎傾 [複製鏈接]

9月入讀將軍澳天主教小一ge家長入黎傾

Re: 9月入讀將軍澳天主教小一ge家長入黎傾

Hi Fanny,

你好, 你個小朋友讀邊班, 我個仔仔讀一誠班.

早晨呀!

我囡囡係讀一信班架, 你幫囝囝買左開學既野未呀?

昨日先去買校服及書包, 其它文具都未買.

KERORO911,fanny_wong
路過請問,你地點入tko天主教小學架,係邊問幼稚園升上去呢?

我係大抽獎入的, 我小朋友讀的幼稚園不是直升上去.

KERORO911 寫道:
我係大抽獎入的, 我小朋友讀的幼稚園不是直升上去.

我想問下你點樣填表架     

甲部, 我係選區外  
乙部, 第一就係選將天.

我囡囡係考入去讀, 因為抽唔到我地想讀既學校

KERORO911,

咁你會唔會去19號既家長日呀?

其實我都唔係咁清楚間學校係點, 不過有好多人都話好, 但就會讀得辛苦, 咁你覺得呢間學校點呀?

我知道在叩門時會多考慮讀基督教香港信義會將軍澳幼稚園(唐明苑)的學生,原因將天小學的校長與上述校長教育理念相同,他們關系良好,而該校長亦非常欣賞這所幼稚園的學生。希望這少少資料可幫助你。

HI FANNY,

我 19 & 24/8 都有去呀, 原來你個囡囡係考入去架,
咁你第一志願係邊間? 我個仔仔原本都唔係想讀尼間,
(因會讀得好辛苦) 一心報讀直資, 就隨便填表 (大抽獎),
但直資考左幾次都唔收, 最後迫住讀這間, 但仔仔返左
幾日學, 就好鍾意學校, 好開心.

‹ 上一主題|下一主題