用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 想買個書包給囝囝上小學用但不知道那個好,seven、spi、 ...
樓主: Rainbowc.
go

想買個書包給囝囝上小學用但不知道那個好,seven、spi、chiropak那個好d。 [複製鏈接]

Re: 想買個書包給囝囝上小學用但不知道那個好,seven、spi、chiropak那個好d。

seven書包在海運中心玩具反斗城果層G/45號 name is BAROCCO,另外有一間賣BABY  DIOR 衫 shop都有賣seven,P.1 用細size  OK  $690元。

Re: 想買個書包給囝囝上小學用但不知道那個好,seven、spi、chiropak那個好d。

seven書包得2間shop有得賣,1間係Rainbowc.請尖沙咀海運那間,另1間係銅鑼湾利園2期2/F,BAROCCO

Re: 請問邊度有得買 :理大納米護脊書包

換購納米護脊書包

現惠顧指定雀巢奶品(雀巢兒童奶粉,雀巢即溶奶粉,三花高鈣奶粉,鷹嘜煉奶及三花淡奶產品系列)滿$50,即可以優惠價$168換購「4條腿拯救隊」限量版納米護脊書包一個

換購辦法:
由2006年7月16日開始到指定加德士STARMART,憑有效收據或即時在加德士STARMART購買指定雀巢產品滿$50,即可以優惠價$168換購 「4條腿拯救隊」限量版納米護脊書包一個
(多買多換 , 數量有限,換完即止!)

納米護脊書包:
.經香港理工大學驗證.防菌防水納米布料.專業兒童護脊設計
.獨家限量版 * 換購價$168(原價:$398)

加德士客戶服務熱線:2582 6288
PaPa1995 寫道:
收到風,雀巢有納米護脊卡通書包換購,請問知唔知幾時有?

書包 (有seven個look):

http://www.lisahk.com/common/content.htm?link=lisa/0344/health/20050804health0102/content.htm&topic_id=902

InMaMa,

上星期日我在坑口吉之島見到有chiropak的書包出售.

Rainbowc:
今日去過吉之島睇書包,最後同個仔去海運G45買了seven,但筆合個仔就唔喜歡,書包問題ok,現在要努力睇黑鞋。
Rainbowc. 寫道:
seven書包在海運中心玩具反斗城果層G/45號 name is BAROCCO,另外有一間賣BABY  DIOR 衫 shop都有賣seven,P.1 用細size  OK  $690元。

hkalilai 寫道:
書包 (有seven個look):

http://www.lisahk.com/common/content.htm?link=lisa/0344/health/20050804health0102/content.htm&topic_id=902

seven書包個外型花花66似去街袋多過似書包,其實到靚,但小學可以用花66袋嗎?   
太空人仔仔

del
太空人仔仔

我昨天都買左spi書包, 拎上手有小小重但背上身就唔覺重, 而且size都ok, 我個囡又係又細粒又瘦, 背左上身都唔覺好累贅. 質料同款式都好好.

杰杰媽媽 寫道:
我都買左個spi書包俾個仔小一用,但唔係隻隻spi都咁輕,大大舊44方方個d就好重(呢d我唔會買),我買個係背囊款輕好多,我覺得仲輕過chirxxxx,但有人可能覺得佢細左d,但我個仔又細粒又瘦,我都唔會俾個仔放太多書係書包到,我唔會買大大個44方方個d.
我搵左好耐先搵到個又輕又係背囊款  

我都十五十六緊!
上次我去Ocean Terminal 間睇,可能好多客人,Sales姐姐都唔得閒答我問題。
個書包又唔arm我咩。所以我唔知咩上身就唔覺重。請問是否你囡囡話比你聽咩上身社
蚊蚊媽

manmum,

係我自己咩架, 如果叫我個囡試佢個個都話重.  我覺得spi質料好耐用, 應該可以用到2-3年.

[quote]
manmum 寫道:
我都十五十六緊!
上次我去Ocean Terminal 間睇,可能好多客人,Sales姐姐都唔得閒答我問題。
個書包又唔arm我咩。所以我唔知咩上身就唔覺重。請問是否你囡囡話比你聽咩上身社

因為我表妹有睇開脊醫,所以叫佢幫我問吓脊醫介紹吓邊隻護脊書包好,佢冇講牌子,只係話一定要輕身,同埋要貼住背脊,咁先至好。所以我上星期同囝囝去咗海運買Seven。佢唔知價錢咁貴,因為我唔唔想佢有虛榮感。試書包時,我放咗四本琴書入去,又加埋水壺等雜物,囝囝話唔重,我見到個書包真的好貼背脊,所以忍痛買俾佢。

各位媽咪揀書包時,要諗吓書包係邊個成日咩住,我囝囝自細就自己咩書包,加上佢生得高大,所以揀個輕身d的護脊書包俾佢。假如個書包係工人姐姐或者媽媽咩多d,咁就有多d選擇。

Bigbaby
[img align=left]http://us.f2.yahoofs.com/users/3f27cc30_115c7/bc/Bakery/__sr_/Vivian%27s+B-day+cake.jpg?[/img]

你講果個書包幾多錢呀?
我網上見到近700蚊呀=.=”
bigbaby 寫道:
因為我表妹有睇開脊醫,所以叫佢幫我問吓脊醫介紹吓邊隻護脊書包好,佢冇講牌子,只係話一定要輕身,同埋要貼住背脊,咁先至好。所以我上星期同囝囝去咗海運買Seven。佢唔知價錢咁貴,因為我唔唔想佢有虛榮感。試書包時,我放咗四本琴書入去,又加埋水壺等雜物,囝囝話唔重,我見到個書包真的好貼背脊,所以忍痛買俾佢。

各位媽咪揀書包時,要諗吓書包係邊個成日咩住,我囝囝自細就自己咩書包,加上佢生得高大,所以揀個輕身d的護脊書包俾佢。假如個書包係工人姐姐或者媽媽咩多d,咁就有多d選擇。

Bigbaby

Hi All,

我就買咗喺加德士油站以換購價 $168 的 "四條腿" 公仔納米書包, 其實同 Sanrio 那 $339 的 一樣, 只係公仔唔同, 其實我只係無睇過 seven, 因為覺得都幾貴, 而 SPI, chiropak都睇過, 覺得好重, 但我無放嘢入去試, 就咁攞上手覺得咋....

Joanne

Joanne,

thanks, 我今日已換購咗啦,剛亦put 埋書in, total 10 lbs, my son .....頂得住!好抵呀!   

請問有冇爭紅色????
Today 寫道:
SPI 及Chriopak 的 Sales 同樣說最重要是怎樣將重量'捨'去,故此所用物料有一定重量。根據 Chiropak Sales 說,他們的書包可將8成重量捨去 (當然不知是否真確)。

兒子往年是用SPI(限量版)是較輕的。裝滿書後用手提起會覺得很重,但他背起後往往說並不太重。

我對Seven 認識不深,但看chiropak是背包專家,及一些用家的意見,決定買了chiropak給他。除了做書包,其他話動都可以使用。

我買左SEVEN 比呀仔,佢就鍾意公仔書包多D,不過為佢好,情願忍痛買貴D,日日用,點計都值得啦. :

上星期在銅鑼灣三越買了lego書包比囝囝,都好輕,個款有的似seven,我買了舊款藍色$298,新款$498大

醒目開學勳章 王國長老

今日seven返左貨, sales小姐話, 每個款其實得幾個, 適合女仔既pink色, 好多已經一早俾人落左訂, 無咩現貨喇
所以有心買既, 真係要快d呀

我試用過, 覺得上述的牌子書包實在太重, 我最後買了chickeeduck. 180元, 又平又輕....
‹ 上一主題|下一主題