用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 通利 vs 佰斯
go

通利 vs 佰斯 [複製鏈接]

冬日勳章

通利 vs 佰斯

我問問各位媽咪意見,你地覺得通利的4歲音樂班好嗎?小朋友有什甚得著?
另外,如果有得選擇的話,你會選擇佰斯的兒童鋼琴班嗎?還是通利的音樂班?

Re: 通利 vs 佰斯

通利的4歲音樂班和佰斯的兒童鋼琴班係完全唔同既課程.
通利的唱遊較多, 注重音樂欣賞和樂理. 每月交學費 (每4堂付款).
佰斯的兒童鋼琴班最主要係學彈鋼琴,每次上完堂都會有功課和要返屋企練習. 每期交學費 (約10-15堂付款).

冬日勳章

囡囡其實已經上緊通利的4歲音樂班....但想在2者間作出比較....而各家長又比較偏向選擇哪個音樂班呢?

不過通利係唔係要排好耐先有得讀ga?

其實要睇下你自己點諗,我個仔都係讀緊通利4歲班,3歲個個都有讀,通利要父母同一齊上堂,可以知道佢地教左咩野,如果你只係想自己個小朋友學琴,無疑通利比較遜色,因為佢多元化,唱歌.彈琴.跟音樂做動作,令小朋友從玩中學習,加上一班成12個小朋友,咁多人學自然無咁集中,不過就好開心,所以要父母其中1個一齊上,可以返屋企練習,我自己就覺得通利都不錯,可能我個仔鍾意多些小朋友一齊,佢當上堂係玩

通利要排隊, 有d centre 第成年ga.

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題