用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 匯基 (東九龍) 有結果啦!
go

匯基 (東九龍) 有結果啦! [複製鏈接]

匯基 (東九龍) 有結果啦!

我收到信, OK 了, 可以 24 號之前註冊. 有冇人都收到信呀?

Re: 匯基 (東九龍) 有結果啦!

係呀,我都係今日收到!

sweetlvhk,

恭喜你呀! 咁唔洗再擔心啦.

前兩日打去匯基佢先話4月尾先有結果, 點知無啦啦琴日又收到封信. 唉! 我兒只是後備, 真有些失望, 仲要等到6月尾先知有冇得後補. 但講真匯基其實競爭都好大, 有6百幾人爭1百個位(雖則有150個位, 但有30個留比联系小學, 10個留比留班用, 10個比7月叩門用). 而我仔只是成績屬band1尾band2頭又無其他專長, 所以都知機會不高. 又要諗吓點填抽獎卷啦.

係呢, 你話有冇一D直頭話唔取錄連後備都無份呢?

nganc9 ,

當然有啦,通常學校會先選一批直接取錄,跟住再選一批後備。

你仔仔報左幾多間?

講真匯基唔係我首選,因為實在太遠,雖然我揸車接送佢地,但如果有一日佢地唔鐘意要自己搭車真係唔知幾點先返屋企,因為我個女好鐘意參加課外活動同幫老師做嘢,雖然仲係小學但通常都成6.00先返到屋企,如果中學我會擔心佢唔夠時間用 況且仲有一年到我個仔升中…唉到時都唔知佢會讀邊…

我剩係同佢報咗匯基咋. 因其他直資一係太遠, 一係就名校, 所以都無報到.

咁你又報咗邊幾间呀?

nganc9 ,

地區真係好大問題,始終唔同小學…
我報左浸大同培僑,因為我住沙田近好多 希望得啦,浸大第一批 20/3 前通知,好緊張

請問你是4�2�2006面試還是4�3�2006呢?

我兒是在4/2/06面試, 而我外甥是在4/3/06面試, 但都收到信了, 都係做後備.

Kammy420 寫道:
請問你是4�2�2006面試還是4�3�2006呢?

sweetlvhk,

咁係咪如果浸大或培喬收你女女, 你就會放棄匯基呀? 咁到時你讓個位比我啦!     

sweetlvhk 寫道:
nganc9 ,

地區真係好大問題,始終唔同小學…
我報左浸大同培僑,因為我住沙田近好多 希望得啦,浸大第一批 20/3 前通知,好緊張

我的女兒也收了信話會收佢.  要在下星期回應落實.

我女兒是band one 頭的, 那我應否現在落實呢? 她4月8日還可去協恩interview.  請給意見.

Bank one頭緊係唔讀匯基啦! 比我一定去協恩interview, 如果妳個女成績好, 緊係博d好學校, 就算唔好彩考唔到, 到7月都仲有位.  放心啦! 有實力一定要進取.

lamivy 寫道:

我女兒是band one 頭的, 那我應否現在落實呢? 她4月8日還可去協恩interview.  請給意見.

nganc9 ,,

如果好彩20/3就知浸大消息,如果一收我個女我就靜靜雞話你知然後比個位你啦 哈哈

agreed.
noanswer 寫道:
Bank one頭緊係唔讀匯基啦! 比我一定去協恩interview, 如果妳個女成績好, 緊係博d好學校, 就算唔好彩考唔到, 到7月都仲有位.  放心啦! 有實力一定要進取.

[quote]
lamivy 寫道:

[/quote]

sweetlvhk,
祝成功! 都話唔駛擔心, 新晉直資任你簡!
nganc9 ,,

如果好彩20/3就知浸大消息,如果一收我個女我就靜靜雞話你知然後比個位你啦 哈哈

哈里波特 ,

你講得好啱,而家已經面試左三間直資,一間已直接取錄另外兩間女女話老師同校長都讚佢表現好好,而家我都好有信心

sweetlvhk,

Good Luck!!!!     

nganc9 ,,

nganc9,

Thank you 不過未收到信…如學校例明直接取錄會於三月二十日通知,是否此日會收到信呢?

匯基24/3前要註冊,我可唔可以註冊先跟住第其它學校消息呢?

sweetlvhk,

咁緊係去匯基註冊先啦.

nganc9 ,

咁我即係可以註冊先(直資),跟住先做決定(直資),都得咯?!

妳註冊那刻就要放棄派位.
‹ 上一主題|下一主題