用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 好實用
樓主: evachan888
go

好實用 [複製鏈接]

Re: 好實用

點解話kk係「無良商人」又冇上堂又冇交學費?? 我就可以同大家分享。我就剛完成課程,KK 真係好好人、乜都肯分享又熱心你問佢一定答而且絕不敷衍,除了學溫習技巧外,亦可以問一切有關小朋問題,一定答又建議方法去改善亦略見成效希望遲D再同大家分享成果都希望有其他媽咪可以講幾句公道話。     
該用戶已被刪除

Mygoodkids,

你大仔上嘅係唔係成人班/中學生嗰班?有什麽實際幫助呢?請指教    我都想報

個仔話kk教佢將課文資料清楚處理,令佢真係明白內容,仲有幫到佢記以前覺得好麻煩

可唔可以send D 資料比我呀 , 我都想同個女報讀
請email 以下 address , 及通知我check email , 唔該 !
[email protected]

kitty 媽

已 email.

maywei 寫道:
我都向mindmanual 問過, 不過好似好古怪. 第一接聽個人在街接聽, 第二, 對方話講緊第二個電話, 叫我留電話覆我, (係咪真係咁啱??), 第三, 叫佢 fax d 資料比我睇, 佢又話暫時未有, 講來好空範, 猛叫我參加星期五或星期六舉行的"免費"講座.  不過, 總算問到成個course 得4堂, 大約二千蚊留下, 學員限8個小朋友或以下.  如果花二千蚊令到佢d記憶可以改進好多, 咁簡係值得啦! 但只怕係d無良商人, 咁就慘啦!  有無其他媽咪可以分享吓!

各位:

我完全無100%肯定個機構是無良商人, 我只是寫"只怕係d無良商人", 亦都想要求其他家長分享 (請見"有無其他媽咪可以分享吓!).  所以各位話(屈)我稱對方"KK"係無良商人, 我不會承認的 (可況我一直無話過有 "KK" 這個人), 講真真係嬲.

做人父母, 一定會俾最好的物品/東西比仔女. 如果正如其他家長所述只有好無差, 我都會俾仔女讀的.

其實我在教我的小朋友背英文字都是用類似方法:
先叫他讀出英文字是什麼音而默出生字.
如真的記不到我就教他用想像方法,
將字想出來.

如ice-cream中 cream ...之前一直教他r=雀仔 e=細佬
a=阿哥 m=mother
那如默書時忘記  cream 怎辦呢?
打開5隻手指...cream 有5個人好喜愛吃,續個數.
他就可一個一個數出....貓, 雀仔,細佬,阿哥及媽咪.

其實此教法我覺得好普通,請問此課程尚有什麼好教法?
不如在此提供..因之前見到好似已有多位媽咪有參加,不用大家每人比幾仟元去學.

je958,

講真, 由細起, 我都係同樣用你這個方法教亞仔, 宜家kk 都係, 所以我覺得冇物特別, 我宜家返緊親子班, 仲有2堂就完, 希望其餘2堂會有驚喜比我個仔!

有冇人返晒4堂親子班, 可否分享

不過, 有一樣野好得意, 亞仔好似好記得佢d 野, 唔通亞仔真係要比人教好過自己教??

je958 寫道:
其實我在教我的小朋友背英文字都是用類似方法:
先叫他讀出英文字是什麼音而默出生字.
如真的記不到我就教他用想像方法,
將字想出來.

如ice-cream中 cream ...之前一直教他r=雀仔 e=細佬
a=阿哥 m=mother
那如默書時忘記  cream 怎辦呢?
打開5隻手指...cream 有5個人好喜愛吃,續個數.
他就可一個一個數出....貓, 雀仔,細佬,阿哥及媽咪.

其實此教法我覺得好普通,請問此課程尚有什麼好教法?
不如在此提供..因之前見到好似已有多位媽咪有參加,不用大家每人比幾仟元去學.

我上咗一堂, 但係完全同意上述意見, 怎麼將d字形象化, 每十五分鐘一個小休, 對我來講, 真係無muc很大的收獲, 因為依d方法我已經由小一開始教我d仔女讀默書. $1,880 咁又無咗啦!!!  不過, 可以比個女多講多表達, 值與唔值, 真係見仁見智!

WOULD YOU MIND PM TO ME ABOUT DETAILS, TKS

*你就是我的奇迹,謝謝您*

剛剛call 完 kk個同事話 "親子課程"已經唔辦啦!! kk太忙,小學生家長讀完再自己教小朋友技巧喎!!! 你們讀完有d乜心得 呢!!!

evachan888,

Would you pls pm to me.  Thanks.
a :hammer: :yawn:

Evachan888,

可否也e-mail給我. [email protected]

謝謝.

Can you send me a detail thank you

my eamil: [email protected]

Would you send details to : [email protected]
Thx !

Would you send details to me:
[email protected]
Thanks
‹ 上一主題|下一主題