用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖瑪加利大幼稚園 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 2) ...
樓主: Pochacco2001
go

讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 2) [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

Re: 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 2)

fannyau,
上午2班, 下午4班係今年JE.. 我見頭先chun12已問過出年係上午及下午各3班.

學校真係舉辦好多活動比學生家, 你亦可以參加家長義工幫下手, 仲可以了解學校多d.. 我都參加左
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

醒目開學勳章 王國長老

Re: 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 2)

Cipo,
Turtle 好易養, 仲好長命, 點解呢
Cipo 寫道:

We hv 6 Brazil turtles died before, really professional KILLER   
主愛我

JoJo,

Tks very much !

如果真係收左,我都会參加做義工家長,因會可以瞭解学校多D,又知多D囡囡係学校嘅情況.     

Anyway, 多謝你.

醒目開學勳章 王國長老

fannyau,
You are welcome! [quote]
fannyau 寫道:
JoJo,

Tks very much !

如果真係收左,我都
主愛我

Yiuyiumama, rossi,

真羨慕你們,你們的花好棒!

sml,
Jojo & pocacco 已給予你很好的答案.我想發表自己小小意見. 本人仔仔讀K1,經朋友認識這校,我得這校老師細心,教學
方式很好,學校與家長聯繫緊密好讓我們知道孩子在校情況.仔仔又開心又喜愛返學那已足夠了   

各位,
你們的 "馬槽做了嗎? 什

rossikwan & YiuYiuMaMa,
嘩!你們的花好勁呀!我個盆都未有野睇?

prissyue,
係呀!你每次向學校見到我都有同我打招呼的!爺爺無事就好了!我今日放學時都見到校長問爺爺點?之後仲叫他搭電梯添!

SaunderHung,
我已經向上星期交了'馬糟'了!你仲未交呀?好似9號到期呀!

ckckcktina,
多謝你的聖誕咭呀!我今日都已經帶了返學送俾你囡囡,不過因為時間關係,所以趕不上俾你囡囡呀!明天俾她啦!
------Pochacco2001(Ming)------

各位

天氣好凍, 穿多件衫呀

另外, 盆花都唔好俾佢凍親, 我個盆都仲未有花, 而家天氣咁凍, 仲難開花

醒目開學勳章 王國長老

heima,
你返工未呀..

各位,
想問下今年聖誕聯歡會, 學校會否搵家長義工幫手.
主愛我

SaunderHung,

我都係經朋友介紹而認識這間學校, 聽你咁講,真係更加希望囡囡可以入讀     

Saunder,
Wa.... 點解佢o地d花咁快開o既, 我果盤都只係幾塊頁ja.... 唔知幾時先有花生出來?  

Pochacco2001,

唔使客氣la, 咁我都多謝定你先...  
你星期日有無返學校啊? 我o地玩左好多野, law左好多公仔玩具啊.

Saunder,
我上個星期六交左la, 因為阿女要返主日, 而且學校又有in新生有開, 所以車左返去先law, 費事到時要阿女law住搭校車la. 你諗住幾時交啊? 今個星期五就要交la, 加油努力啊    

JoJo

Will it accept kids who are not baptized as students?  Please advise.

Thanks.

JoJo 寫道:
chun12,
我見有d 家長並無宗教背景都想入讀呢間學校 (係我識既朋友), 當然有天主教信仰的都想搵返同一宗教背景既學校, 使學校教導小朋友愛人如己的道理.

至於第二條問題, 唔好意思, 我唔知, 答唔到你啦
Photo Album WWW-Wai Wai's World Harry's Videos 影樓相-29/12/04 影樓相-30/05/05 [img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD2/42099/WWMM.gif[/img]

醒目開學勳章 王國長老

Sweetsoul,
我諗我講錯少少野.. 我識個位朋友, 佢無宗教背景, 佢小朋友都入讀呢間學校..

我諗我咁答, 你會明好多..

我相信呢間學校唔會只睇你有冇宗教背景.. 佢地將教導小朋友放係第一位..

interview時, 學校應派左一張紙比你, 入面都有寫左一句金句家.. 正係學校既方針..   
主愛我

Hi all SMM parents,

Is the English teacher good? One thing I am not too comfortable is that there is no native speaking English teachers. As you see in today's newspaper, many HK teachers' English standard is so low.
8-)

真o吾好意思 , 我地今次真係好好彩, 盤花一返黎已經有個lum架o刺, 希望佢會開啦.    

saunder,
我拖拖o下都終於整好o左個馬曹o刺, 我會聽日拎返學校交, 我o吾敢俾瑤瑤自己拎呀, 咪一定散晒.

TINA,
我仔仔那盤都是幾片葉子呀!     

YIUMA,
我又係吾敢俾PACO

fannyau,

GOOD LUCK :  :
‹ 上一主題|下一主題