用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 香港基督教服務處李鄭屋幼兒學校
樓主: 大頭wing
go

香港基督教服務處李鄭屋幼兒學校 [複製鏈接]

Re: 香港基督教服務處李鄭屋幼兒學校

LEON ,
我都贊成你d講法,我老公成日話d名校幾好,幾好,話個同事個仔讀得幾好,幾好,雖然個小朋友真係成日講英文(因為要同屋企個賓賓溝通),但係佢就成個少爺仔咁款,脾氣又大,真係替佢父母將來的生活擔心呀!   

我都覺得讀幼兒園的小朋友學習規則、禮貌和自我照顧也比幼稚園做得較多。
yip_yee:
你有無睇過其他學校呀?

Mashu ,
睇就未正式睇過,都係靠朋友d口碑同埋上網睇資料囉!人哋話養兒一百歲,長憂九十九,而家就已經要開始憂返學d問題啦!

yip_yee
都不要太擔心,其實有時我覺得去這裡看看,哪裡看看,也是一種樂趣。

Mashu ,
新年就到,你有否買中國款式的新年衫俾你個囡囡過年呀?我上年買咗一件棉襖俾我個仔,但係著得一兩次,好彩當時買大d,今年可以著得返,如果唔係就真係好浪費。   

yip_yee
無呀!我上年都無買。
我上星期經過間學校,見到佢貼哂D有關中樂的資料,很有趣。成日見佢地有D活動都貼出來的。

祝多位姐妹新年個囝囝囡囡聽聽話話,你們就一年靚過一年。

Mashu ,

幾得意喎!通常小學開始先至有中樂,係唔係淨係介紹d樂器呀?仲有,祝你新年快樂,身體健康,囡囡聰明活潑!   

yip_yee
好似仲有D有關粵劇的資料,都幾有趣。
過年有無四出拜年呀?我個女都唔知幾開心,去到人地屋企就唔肯走。真醜怪呀!
‹ 上一主題|下一主題