用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有冇人有1/16二手小提琴平讓呀?我家三部都唔arm阿仔用 ...
go

有冇人有1/16二手小提琴平讓呀?我家三部都唔arm阿仔用呀﹗嗚~~~~ [複製鏈接]

有冇人有1/16二手小提琴平讓呀?我家三部都唔arm阿仔用呀﹗嗚~~~~

我家有一部好似3/4的人家送的二手琴,唔arm我阿仔用,

咁,有人幫我地代訂左一部1/4....我地話左要1/8架...唉..算,又唔arm阿仔用。

咁,係bk有個好心媽咪平讓左一部1/8給我...
可是....發覺阿仔生得太細粒....
佢拿弓已無問題...但係托琴有d吃力...拉時位置也讓他吃力..
都係大左d,..   

突然有股放棄俾佢學ge衝動...
但係...十元一堂....進度雖然慢...但讓他磨下磨下吧﹗

還有,家裡已有三部小提琴...一部係全新...點可以話放棄就放棄呢..

請問有冇媽咪有唔用的1/16小提琴..可以平讓?

誰會直率地說出所認識的真實?有所認識的少數人,愚蠢地不隱蔽自己充實的心,向愚民們說明他們的感情和見識,他們總是被人磔死或燒死。 歌德 <<浮士德>>入來做下test,不同的人對事情有不同的看法和感受﹗

Re: 有冇人有1/16二手小提琴平讓呀?我家三部都唔arm阿仔用呀﹗嗚~~~~

Sorry. 我唔係有琴,不過我想問下邊度有「十元一堂」嘅小提琴學?有我都想比亞仔玩下。

Re: 有冇人有1/16二手小提琴平讓呀?我家三部都唔arm阿仔用呀﹗嗚~~~~

Do you know there is a size 1/10 between 1/8 and 1/16?
Actually, I have one 1/16, one 1/10 and two 1/8s at home.  My daughter is using 1/4 now.  If you are interested, you can pm me!

ononyoyo...
      please  check pm
誰會直率地說出所認識的真實?有所認識的少數人,愚蠢地不隱蔽自己充實的心,向愚民們說明他們的感情和見識,他們總是被人磔死或燒死。 歌德 <<浮士德>>入來做下test,不同的人對事情有不同的看法和感受﹗

jackielee..
      sorry...呀...那是一個教友為我地教會的小朋友開班架...小朋友..學完..第時會在教會演奏架.....而且會開幾耐都唔知架....
:
Jackielee 寫道:
Sorry. 我唔係有琴,不過我想問下邊度有「十元一堂」嘅小提琴學?有我都想比亞仔玩下。

ononyoyo..
       點解....你冇左下文ge?....

有冇人有1/16或1/10二手小提琴出讓呀......

睡覺,

Please check your pm.

ononyoyo

我個囡也剛買了一部1�16
其實新的也不是很貴
你有興趣,我可以pm給你
你教會真好,點解我教會冇ga!
‹ 上一主題|下一主題