用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 昨日in左蘇浙
go

昨日in左蘇浙 [複製鏈接]

昨日in左蘇浙

昨日23號同個女女in左蘇浙....過程都算順利....但你地知唔知幾時有通知收唔收呀...我掛住帶個女出去操場玩無問到

Re: 昨日in左蘇浙

我都in左, 但in得果五分鐘左右, 個老師就話in完喇, 請問你in左幾耐呀? 同埋你in左d乜野呀?

初初係出面d櫈仔到坐...但我個女就一野標左入去...miss問叫咩名....幾多歲......miss叫佢玩下台面d玩具...問下佢咩顏色....跟住羅左d生果出黎問佢係咩野...然後就叫佢羅條蕉比daddy...比個apple比我....比個橙比老師....再將一槐有動物切圖比佢...老師會續樣問個樣係咩動物黎...叫佢羅比佢...最後再叫佢擺番落去.....跟住就同我傾左一陣...就in完啦...不過就唔至5分鐘.....老師第一句問我佢平時係咪都甘定架...(因為佢無協場)..我就話一時時......甘你呢????

我昨天一早便帶兒子去蘇浙interview。我仔仔一坐下來便立刻取起兩塊恐龍拼圖跟老師說:“一樣架!”。老師問他一條問題,他沒有怎樣問答,卻反問老師幾條問題,好好笑。他用普通話說出自己名字,年歲,謝謝等等。他不停笑,逗得老師們很開心。老師請他吃東西後,還跟他說遲些再見。她說兩星期左右後會有通知。

面試的老師有沒有跟妳們講普通話?我們談了不一會便轉了普通話台。

面試後,我兒子在操場將所有玩具車的位置重新編排,測試全場每輛玩具車前面的響號有沒有聲音;然後將大部份雪糕筒都疊起後,便跟我說:“媽咪,我很累呀!”。我說:“阿仔,你知唔知我仲累呀?”

很開心的面試日! :

無喎...老師無用普通話同我傾計喎...全程用廣東話....祝大家都成功..........

妳那幅BB相就是妳囡囡嗎?我未幫過我兩個小朋友影到咁可愛嘅表情相! 真的很可愛呀!

joeytcy 寫道:
無喎...老師無用普通話同我傾計喎...全程用廣東話....祝大家都成功..........

多謝....我都未轉番d大相....呢張唔記得幾個月影lou...有一張總野笑...笑到有眼淚水出....hahaha...
‹ 上一主題|下一主題