用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 升k2後,班主任教得差,點算?俾d意見我,唔該 ...
樓主: 晴B媽
go

升k2後,班主任教得差,點算?俾d意見我,唔該 [複製鏈接]

冬日勳章

Re: 升k2後,班主任教得差,點算?俾d意見我,唔該

wing530,
我地一直都有誤會呀!我一直都係住係愉景灣
你間舊校都算好啦!肯俾你返去拎評估,我果間幾衰呀!我明明見到佢地個行事曆話11月7日至11日評估週,26號家長日,甘我16號退學,問佢有無得拎評估,佢地又話未做完又呢樣果樣 最後,都唔肯俾....不過,算啦!反正拎黎都無咩用
我都希望囡囡會好似你囝囝甘,你唔好嚇佢啦! 要佢返舊校
你舊校D老師甘攪笑,仲走去問返新校開唔開心?如果你個囝答佢“係呢度就唔開心”甘佢咪好

醒目開學勳章

pigpig,

我見你囡囡讀"綠x", 我咪以為係將軍澳果間囉~     

係喎, 如果我仔仔話舊校唔開心之類說話, 個miss都幾"瘀"喎~     

我唔係全部都評估哂架, 係我自己唔做, 我覺得做黎無意義, 但佢地就係咁叫我做, 唔知點解呢? 我10月份都有交足學費架, 不過, 我只係返左1日, 佢地就係果日同阿仔做oral, 寫字呢d評估, 其他果d無做, 因為我已去左新校lu~

你果間又係衰d喎, 拎返自己野都唔得?     有比$$$架喎, 點解唔得呀~     

冬日勳章

wing530 ,
甘我就好多少少,因為我交左一個月學費,但就返左2個星期
我問過學校,佢地話因為未做晒,所以唔可以拎番,你覺得我應唔應該拎番呢?
甘你10月份咪好金囉?要俾2間學校學費?
我無你甘捨得呀!所以啦休戰2星期囉

醒目開學勳章

pigpig,

我原本都唸住讀埋10月先既, 不過, 學校果度做左d令我好唔開心既野出黎, 所以, 谷鬼氣咪即走囉~

都有小小"金"架, deborah要交足10月份既學費, 而呢邊新校問過, 如果我10月中過去, 佢只收我半個月既學貴姐, 所以, 咪走囉, 我唔想阿仔係d咁"人情冷暖"既地方讀落去, 而且, d老師既表現, 令我好難受, 好唔開心, 所以, 唯有浪費金錢囉~

你話拎唔拎返d評估呀, 睇你自己想唔想要返囉, 如果想要既, 咪同學校講囉, 你已比哂學費/什費既$$$, 有權拎返自己既野, 如果唔比既, 叫佢退$$$囉, 睇下學校有咩反應囉!

冬日勳章

wing530 ,
你間新校俾你交半個月學費?真係好呀!我間新校唔得ga,仲寫明,即使你返左一日學,都要交足1個月學費,我心諗,如果返一日就交足,果日咪好QQQ貴
我同你既感覺一樣,覺得間學校"人情冷暖",D老師都令我好唔開心......
我想就想拎番,但我又唔想再打電話去學校,我諗都係算吧啦! :cry:

醒目開學勳章

pigpig,

係呀, 阿仔間新校可以交半個月, 連茶點費都係半個月, 所以咪走囉~      阿仔返左學時, 都未交學費, 有幾次返去買校服/書時, 想比埋學費, 點知佢地唔收, 仲話唔洗咁急, 慢慢啦, 呢度就係私校同津校既分別呀?      私校睇$$$好重架!

既然你唔想再同學校有咩聯繫, 咁就算啦, 反正果份評估表都無咩用, 咪唔要囉, 無謂做d自己唔開心既野出黎啦~
‹ 上一主題|下一主題