用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 天水圍區:06年報讀k1的家長談談吧
go

天水圍區:06年報讀k1的家長談談吧 [複製鏈接]

天水圍區:06年報讀k1的家長談談吧

囝囝出年讀書喇, 現在忙緊尋找學校,不知那間好, 請比些意見...本人心水是聖葉理諾或是德怡, 有冇其他更好選擇呀...
Love,Keri :wave:

醒目開學勳章

Re: 天水圍區:06年報讀k1的家長談談吧

睇妳需要....德怡全日兼重皮啲。人哋話成日轉老師搞到小朋友難適應。同面試要表現好啲,人哋話個仔唔答掛住玩唔收!唔知係咪?可入表試吓....
我女讀聖葉理諾k2....ok!好鍾意番學。
不過睇番妳意願,我意見最好近!妳住近邊呀?
我女2001年1月8日QE出世  

我仔仔03 年3 月出世, 現在德怡讀PGS 班, 佢都讀得好開心, 暫時都覺得ok, 我都好同意最緊要近.
GOD is our refuge and strength, an ever-present help in trouble. [Psalms 46:1]

Dear all,
Pls comment which Kindergarten in TSW is good.
I have no idea, pls help.  My daughter is 2 yrs old.
Many thanks!!!!

我都有諗聖葉理諾, 但唔近我家, 要搭車, 依家報左英藝, 不過都幾貴, 附近又唔知仲有邊間好, 大家交流下意見啦  

我個女讀緊激活2歲班, 我覺得幾好, 不過好貴, 我打算報天主教聖葉理諾&真光, 但收到保良局曾星如d傳單, 唔知好唔好呢?
我住天富, 附近d都好似麻麻, 本來想報中文大學陳震瑕, 因為校長好好人, 但參觀後, 發現間校太新, 未run好咁.
有冇小朋友讀天慈間e幼, 唔知好唔好呢?

你好其實本人覺得在天華邨有一間都很好家,(世德幼稚園)我的囝囝,囡囡都在(世德)畢業,我知道今年學校還有些新教學方法添.你不訪可以問一問.

唔,天澤都有好多,聽講大埔浸信會幼稚園(天澤分校)唔錯

我個女今年都要報k1呀~~不過:我諗住報東華三院黃朱惠芬幼稚園,聽日講好似d老師幾好,同埋有好多唔同既興趣班。雖然我住天頌會遠d,不過佢有校車津貼,而且d老師聽人講好似話幾好。你地呢~唔知你地點呢? 呢間你地覺得點呀?
‹ 上一主題|下一主題