用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 QC vs SPC vs YW點㨂好?
樓主: waymon
go

QC vs SPC vs YW點㨂好?   [複製鏈接]

hkpapa852 發表於 24-3-25 23:57
QC隔離中華遊樂會都有個地盤動緊工喎?
咦,睇漏眼添。不過唔駛驚, QC門口有孫文照住,方圓附近 3.1416km 嘅妖孽都破壞5到QC嘅龍脈,所以大家放心繼續 all-in 加持。入QC,做西醫!

Sing13 發表於 24-3-26 01:57
純學術型又唔會受影響既學生,應該所有學校都適合。
但如果會受影響變咗唔學術既學生,都是搵返學術型既學 ...
唔驚佢成為一世的書呆子? 中學係塑造孩子性格的一個轉捩點,問題係有幾多家長肯冒險試?

Zleep 發表於 24-3-26 07:24
唔驚佢成為一世的書呆子? 中學係塑造孩子性格的一個轉捩點,問題係有幾多家長肯冒險試?
...

係讀書型既學校反而更多機會代表學校出賽,而唔使去做啦啦隊。
能夠係中學充分發揮自己優勢會使到學生更自信。
性格受太多因素影響,經過六年既培育,中學俾到學生好既出路先是最重要。(甚至會影響學生既一生)

Zleep    發表於 24-3-26 08:58

kiwi2007 發表於 24-3-26 06:57
咦,睇漏眼添。不過唔駛驚, QC門口有孫文照住,方圓附近 3.1416km 嘅妖孽都破壞5到QC嘅龍脈,所以大家放心 ...

我仔當年考 DSE 都有專登請孫中山大師兄照住,話有師兄射住射住唔駛驚   

劉仔仔 發表於 24-3-15 11:57
又唔可以話Qc open day Hea
始終成個Open Day都係同學仔自己一手一腳落手做,唔係學校安排
我覺得已經非常 ...
QC都幾自由奔放,學生自主度高全場都唔太見老師
籃球場上安排左場友賽,場邊QC學生大聲講粗口都無人理,可能慣曬
禮堂當值學生就hea 少少,一排6-7個坐係度打機
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊