用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 致聖公會的高層們, 聖三一中心幼稚園家長上 ...
樓主: CYY123YY
go

致聖公會的高層們, 聖三一中心幼稚園家長上 [複製鏈接]

聽聞又有個新嘅主任唔做,點解係聽聞?!我哋啲家長都覺得好匪夷所思,因為個主任已經幾個星期冇返,問學校,一時又答佢唔舒服,一時又避而不答,究竟個主任已經辭咗職,定係一直請病假,全校家長都唔知。而家聖三一其中一個好大嘅問題,就係所有嘢都唔清晰,學校完全冇透明度。

我哋真係由上年七月不停去信聖公會大主教、校董會,校牧同校監,但係佢哋都只係話知道晒全件事,明白學生同家長嘅擔憂,佢哋都好希望件事可以盡快解決,但係都係只可以交返俾學校處理。
時至今日已經過左半年,我哋呢班家長真係睇唔到學校處理咗啲乜嘢,解決咗啲咩問題!

聖公會大主教,各位聖公會高層,你哋真係忍心見到聖三一中心幼稚園繼續咁樣臭名遠播落去?
由梁校長陳校長帶領嘅聖三一中心幼稚園,一直係教育界好出名好出色嘅學校,點解你哋明明知道而家聖三一中心幼稚園問題嘅嚴重性,但係你哋都唔去接手處理?!

高校長,聖三一中心幼稚園係你幾十年來嘅心血,我哋知道你一定好心痛,希望你都幫我地再同校董會,聖公會反映下啦(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

回覆 Emilycc8 的帖子

其實高層根本似係已經放棄咗間學校,放棄咗班家長同放學咗班學生,真係不如抓緊時間幫小朋友轉校啦,小朋友係最無辜嘅犧牲品,返多一日就犧牲多一日

其實喺度講都冇乜用,呢度都好少人睇,不如報東張西望啦

唉!剛剛收到學校通知,明天學校又有3個資深老師離職!!

轉校啦, 咁樣即係學校好有問題影響小朋友

CYY123YY 發表於 24-1-4 16:00
你好, 聖公會的高層們, 聖三一中心幼稚園 幼兒園開學至今, 收到學校第6封通告通知有班主任離任(可能有家長 ...
聖三一請緊校長

現有校長做埋今個學期,  24/25 學年會換校長

pandakeung 發表於 24-2-12 12:46
聖三一請緊校長

请问幾月開始換新校長?

睇嚟同培僑幼稚園有得揮,不過聖三一都叫曾經好過,只能換人才可以有轉機。祝君好運。
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊