用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 樂沛兒 語景 學術 收費
發新帖回覆
go

樂沛兒 語景 學術 收費 [複製鏈接]

我小朋友返過樂沛兒嘅 playgroup 都好鍾意而我睇完佢網站嘅介紹,對佢嘅小班、steam教學、兩文三語都好有興趣
但呢間學校嘅用家相對少,唔多人分享
所以想問一下真實用家以下問題,感激萬分🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️

1.)收費:
除咁學費同雜費網站有提及,想問一下其收費大嘅幾多?
例如 書簿、課後活動(如參加比賽嘅課後訓練)、日常嘅外出活動、等等…

2.)語景:
請問英、普、粵嘅比例大概係點?

唔該晒大嘅幫忙先🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️
   0    0    0    0

雜費書薄費  一個學期約$6000 , 書你可以自己訂, 買邊D訂邊D~
ECA 課後活動 , 根據自己需要參加的, 是月費形式, 參加比賽嘅課後訓練好像幾百元,多是英普朗誦、日常嘅外出活動不多只是幾十蚊~

2.)語景:
請問英、普、粵嘅比例大概係點?
每班3個老師, NET, 普通話, 廣東話, 英文日日都有, 普通話3日~ 廣東話2日~

特色係真小班12-18人左右, 裡面再分Group學習 , 真係行STEAM , K3 個個星期都有一份worksheet 要一起做, 都係幾好玩~ (K1-K3) 閱讀報告, (K3)週記等等~ ECA class 有4類 , 我地JOIN B CLASS , 係GAPSK 同 Cambridge, 校內生好抵讀~  我仔冇外出補, 但英普冇問題, 口音好好~ 老師也好好~ K3 老師較嚴厲, 因為要準備上小學 , 校長就以學生為本, 吾會因為要攪好升小業績而推小朋友去不適合的學校~ 屬於一間學到野而又吾係死谷難谷的學校 , 小朋友是開心的~ 今年升小也不錯~

真正小班教學又係真係外國人老師教,而家仲開埋港島區分校,又有全日班半日班選擇,算係幾方便家長
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊