用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請教德望小學用家
樓主: chubbymushroom
go

請教德望小學用家 [複製鏈接]

咁編班後有精英班嗎?定真係打散(emoji)

chubbymushroom 發表於 24-1-16 13:04
德小冇分, 係打散的

chubbymushroom 發表於 24-1-16 13:04
小學真係打散 , 中學 => S1-S3, 1A 英文, 1B 數, 1C中文, S4-S6 精英班 D讀 (M2), F 讀(M1)

edpk1983 發表於 24-1-14 00:11
想請教下德望小學現家長,小朋友通常夜晚幾點訓?每日返七點半,放學後作息通常係點樣?感謝。 ...
我女9點上床聽故事或傾吓計,9點半前瞓着,6點40起身,7點出門。我地算時間管理大師。
放學有校隊兩日+1日學校徵用去比賽要練習所以3日好趕,4點幾返到屋企,功課佢食lunch做大半。返黎食茶點做埋功課5點出去玩(我重視每日運動跑跳),6點返家冲涼睇書,7點食飯,7點半自由活動(睇書30min+/youtube 15min max,有時整吓手工,8點半玩吓家庭board game,有默書就唔board game温陣。

佢好愉快輕鬆,星期六少量課外活動返校打波。星期日只relax/閱讀/玩,我地唔會做學校野。

angelfish228 發表於 24-1-17 20:34
我女9點上床聽故事或傾吓計,9點半前瞓着,6點40起身,7點出門。我地算時間管理大師。
放學有校隊兩日+1日 ...

幾多年級?

回覆 angelfish228 的帖子

好有參考價值,謝謝。鍾意你夠幽默......時間管理大師
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊