用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 phy chem m1/econ?
發新帖回覆
go

phy chem m1/econ? [複製鏈接]

學校淨係比讀3科,但係m1都算一科,仔仔數學全級前五,宜家糾結緊 m1定係econ? chem選硬phy嘅話都可以變。唔該大家比比意見。
   0    0    0    0

LLL? 發表於 23-7-31 20:18

phy chem m2

是否有計劃出外留學讀理工科目?如是,最好有M1/M2,因為好多外國大學理工學系要求math +M1/2才算完整的一科數,排名高的大學更講明要M2

我地學校中三開學已經提醒家長和學生要睇埋外國大學要求和部署高中揀科,其中特別提到以上要求

回覆 kirstyau 的帖子

thanks. 但係仔仔中學沒有m2, 淨係得m1, 所以到底m1好定係econ好d.

回覆 LeeCC 的帖子

應該都會系香港讀大學, 讀phy chem 讀埋m1係咪抵過讀econ呢? 唔該

LLL? 發表於 23-8-1 08:04
回覆 LeeCC 的帖子

應該都會系香港讀大學, 讀phy chem 讀埋m1係咪抵過讀econ呢? 唔該 ...

如果大學讀關於商科之類,讀咗M1冇咁辛苦!
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊