用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 有冇人部署中三或中四轉直資IB 或者AL?
樓主: 高達紅色
go

有冇人部署中三或中四轉直資IB 或者AL? [複製鏈接]

https://www.edu-kingdom.com/foru ... &extra=page%3D1

果然今年AE 考好啲,都係唔肯轉去培基,試都唔想。其實真係好難,讀嘅係佢唔係我,比我讀得好地地,都唔敢轉啦!所以直資啲中一咁受歡迎

高達紅色 發表於 23-1-17 09:43

而家中二應該要準備什麼?一般band1b 中學成績中等轉番幾間ba ...

我仔中學有得揀IAL,最後揀考DSE!
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

gracelam 發表於 23-7-21 19:25
我仔中學有得揀IAL,最後揀考DSE!

好似IAL易高分好多,同埋好似只需讀4科。不過考DSE就可以

明下自己實力,讀大學都讀得輕鬆D. 你仔是英雄所見略同?

Dylanli2017 發表於 23-7-21 21:16
好似IAL易高分好多,同埋好似只需讀4科。不過考DSE就可以
明下自己實力,讀大學都讀得輕鬆D. 你仔是英雄所 ...

其實係我懶…. 已經玩咗一次DSE遊戲, 唔想學新野,玩GCSE同IAL
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

咁考DSE唔著數! 考神科, 入本地大學冇優勢. 報外國大學有限制又話差些科目.將來更面對國內尖子殘酷挑戰

唉~讀係佢地🙄都比佢地揀
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊